Početna Oko nas Tivat Za “Novembarske dane” u Tivtu 47 programa

Za “Novembarske dane” u Tivtu 47 programa

0

Manifestacija „Novembarski dani“ kojom se obilježava Dan opštine Tivat, 21. novembar, počela je danas i trajaće do kraja mjeseca, a biće priređeno 47 programa. Nizom kulturnih, sportskih i zabavnih događaja uz učešće brojnih  organizacija ustanova, institucija i pojedinaca biće obilježene 74  godine od oslobođenja Opštine Tivat.

Opštinski sekretarijati, Turistička organizacija, Dječiji savez, obrazovne ustanove Tivta, Centar za kulturu, JU Muzej i galerija, kulturno-umjetnička društva, sportski klubovi i druge organizacije pripremili su bogat program koji je počeo tradicionalnim „Dječijim karavanom kroz kulturnu baštinu“, čulo se na press-u u Opštini Tivat.

Dan oslobođenja, 21. novembar biće obilježen Trkom mira, krosom učenika, polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima, ceremonijom predaje zastave odredu Bokeljske mornarice, svečanim defileom gradom, kolom Bokeljske mornarice i svečanom sjednicom SO Tivat.

– Manifestacija „Novembarski dani“ su tradicija i čast. Ove godine smo se potrudili da priredimo inovativan, sadržajan i kvalitetan program sa velikim brojem učesnika, i događaje za sve generacije. Ovaj program je svake godine izazov za nas, a kada je nešto izazov onda to iz godine u godinu i mora da bude sve kvalitetnije – ocijenio je predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac.

Tradicionalno će biti nagrađeni uspješni sportisti i studenti, dodijeljena godišnja priznanja, a u organizaciji Sekretarijata za mlade ove godine će prvi put zasjedati i Dječiji parlament.
U organizaciji Centra za kulturu biće priređen Omaž Mileni Dravić, odnosno projekcija predstave „Bokeški D-mol“, predstava  „Boje šteka“, te stand-up šou Nikole Đurička.

Centar će prirediti i lutkarsku predstavu „Puna vreća želja“ i izložbu likovnih radova „Gradu radosti“ Dječijeg saveza. Ova ustanova organizovaće i koncerte hora KIC „Budo Tomović“, Crnogorskog simfonijskog orkestra i klape „Jadran“ – povodom 45 godina njenog postojanja, a biće održan i koncert „Kad prošetam Crnom Gorom“ KUD Boka.
Prema riječima Dragana Lakovića, organizatora programa u CZK, kroz pružanje tehničkih, kadrovskih i prostornih kapaciteta ova ustanova će biti uključena u sve segmente manifestacije.

Sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti, Dubravka Nikčević, posebno se zahvalila posadi i upravi školskog broda „Jadran“ jer će  organizovati Dan otvorenih vrata i omogućiti učenicima tivatskih škola da se upoznaju sa istorijom ovog atraktivnog jedrenjaka.

– Želimo da ovaj praznik podijelimo sa svima i organizovaćemo dvočasovni program „Gradu za rođendan“ tokom koje ćemo posjetiocima podijeliti promotivni materijal Opštine Tivat i organizovati zanimljiv događaj sa ugostiteljima sa trga Magnolija – dodala je Nikčević.

Prema riječima sekretarke za mlade, sport i socijalna pitanja, Darke  Ognjanović, ovaj resor u saradnji sa brojnim organizacijama i Omladinskim klubom priređuje osam programa koji će početi od 15. novembra.

– Najviše je manifestacija na otvorenom, a članovi Omladinskog kluba  učestvuju u svim programima „Novembarskih dana“. Među novinama je i ta da će posada školskog broda „Jadran“ učestvovati u Omladinskim igrama  bez granica -saopštila je Ognjanović.
Javna ustanova Muzej i galerija prirediće izložbu skulptura Luke Tomanovića, izložbu „Crnogorsko NE fašizmu“ u organizaciji Udruženja boraca NOR-a i promociju knjige „Kult Sovjetskog saveza i Staljina u Crnoj Gori 1945 – 1948“.

Posjetioci će, prema riječima Silvane Čupić iz TO Tivat, moći da  pogledaju i sajam suvenira i rukotvorina koji priređuje ta organizacija sa NVO Harlekin i da uživaju u gastro danu „Đir od bumbara“. Biće upriličena izložba starih razglednica i suvenira „Iz prošlosti Tivta“, te izložba fotografija Mihaila Đuričića i modna revija Radojke Tepavac, koji će biti organizovani renoviranom ambijentu DTV „Partizan“. U istom objektu biće priređena i izložba „Tivat u velikom ratu“.

Tokom novembra će biti organizovani turniri u šahu, boćanju i stonom   tenisu, kao i turnir u basketu zaposlenih u javnim institucijama, predstava „Uobraženi bolesnik“ dramske sekcije SMŠ „Mladost“, potom jedriličarska regata, projekcija filma dramske sekcije učenika OŠ „Drago Milović“, te koncerti Muzičke škole Tivat, benda Omladinskog kluba i grupe „Toć“.

Preduzetnička kancelarija biće otvorena u OŠ „Drago Milović“ a učenici te škole će posjetiti i Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis u  Nikšiću i etno domaćinstvo „Đedovina“ na Grahovu.

U Domu kulture u Radovićima biće održan koncert „Radovići svome domu“, koji su pripremili učenici OŠ „Branko Brinić“ i Kulturno-umjetnički centar „Kadena“.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code