Početna Oko nas Budva Za novo šetalište u Budvi 10 miliona eura

Za novo šetalište u Budvi 10 miliona eura

3

Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom u saradnji sa Opštinom Budva planira da se ozbiljnije pozabavi najvrijednijim preostalim prostorom u budvanskoj opštini,  šetalištem od Budve do Bečića i da to riješi kroz izradu kvalitetnog plana stalne namjene, kazao je za RTV Budvu direktor preduzeća, Predrag Jelušić. On očekuje da će ovaj projekat koštati 10 miliona eura.

Foto: RTV Budva

Morsko dobro je planiralo značajna sredstva za raspisivanje međunarodnog konkursa za izbor najbolje arhitektonskog i vizuelnog rješenja Lungo Mare šetališta, od Sole Mia u Budvi do Plavog kamena u Rafailovićima.

On vjeruje da je nakon šetališta u Tivtu i Pet Danica u Herceg Novom, te šetališta u Čanju i Sutomoru, sada red na Budvu.

“Budva je spremna da se taj prostor osmisli na kvalitetan način, da to postane trajan prostor koji će živjeti barem devet mjeseci tokom godine, da će imati primjerene prostore u samom objektu koji će imati turističku ponudu i primjenu i da će Budvi donijeti referentnu namjenu, kao i drugim mjestima u Crnoj Gori”, istakao je Jelušić.

Za primjer transparente crnogorske obale, baš onakvom kakva treba biti bez privremenih objekata i kao model na koji se treba ugledati, Jelušić uzima tivatsku rivu.

On dodaje da će ovaj projekat finansijski biti veoma zahtjevan, ali i da ide u korist hotelskim lancima u zoni Morskog dobra, kao što su hotelska grupa Budvanska rivijera i drugi rizorti kojima je u interesu da se šetalište napravi po najsavremenijim standardima.

3 Komentari

  1. Daj bože da se očisti obala od pljeskavica i raznoraznih privremenih objekata. Nešto nisam ubjedjen u to, al bi bilo banja kad bi se upristojilo sve malo

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code