Početna Kultura Za OKC, Expeditio i Bokeljsku mornaricu preko 35 hiljada eura Ministarstva kulture

Za OKC, Expeditio i Bokeljsku mornaricu preko 35 hiljada eura Ministarstva kulture

0

NVO Omladinski kulturni centar iz Herceg Novog jedna je od 34 NVO u Crnoj Gori, kojoj će Ministarstvo kulture dodijeliti sredstva za finansiranje projekata i programa u oblasti kulture i umjetnosti, definisanih javnim konkursom „Raznolikost izraza nezavisne kulturne scene“.

Od ukupno 340,8 hiljada eura, NVO Omladinski centar dobiće 7.430 eura, za realizaciju projekta „Platforma nezavisne kulturne scene – podsticaj saradnji vaninstitucionalnim akterima u kulturi“.

Pored njih, sredstva Ministarstva biće podrška za još dvije bokeljske NVO iz Kotora. Naime, Expeditio će dobiti 15.926 eura za realizaciju projekta „Putevima baštine – potencijali kulturne baštine za kreiranje kulturnih ruta Crne Gore“. Ministarstvo je NVO Bokeljska mornarica dodijelilo 11.800 eura za projekat „Bokeljska mornarica u arhivskim dokumentima – zbornik dokumenata od najstarije sačuvanih do danas“.

Nakon mjesec od objavljivanja odluke, komisija će sa nevladinim organizacijama potpisati ugovore o načinu isplate, korišćenju sredstava, izvještavanju i nadzoru nad realizacijom projekata.

Na javni konkurs Ministarstva 190 nevladinih organizacijaje dostavilo 195 prijava.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code