Za osam mjeseci preko 200 Novljana razgovaralo sa Milošem Konjevićem

Za osam mjeseci preko 200 Novljana razgovaralo sa Milošem Konjevićem

27
Podijeli

Od uvođenja prakse interaktivne komunikacije između potpredsjednika Opštine Herceg Novi, Miloša Konjevića i građana i građanki, od jula prošle godine Konjeviću se obratilo preko 200 stanovnika ovog grada.

Do sada je formalizovano 96 zahtjeva za rješavanje raznih poteškoća sa kojima se Novljani svakodnevno susrijeću – od neriješenih imovinsko pravnih odnosa, nedostajuće infrastrukture u naseljima, čistoće, stanja na Šetalištu Pet Danica, do teških socijalnih slučajeva, kazao je Radiju Jadran, Konjević.

Picerija i restoran

U Opštini su počeli da rješavaju 96 zahtjeva i vjeruju da će oni biti realizovani u najskorijem roku. Takođe, bio je i veliki broj slučajeva čije rješavanje nije u nadležnosti lokalne samouprave, pa su građani upućeni na adrese nadležnih institucija.

– Konkretno, kod imovinsko pravnih problema i materijalno ugroženog stanovništva, kao lokalna samouprava nemamo ingerencije da djelujemo ili smo ograničeni zakonskim regulativama, ali imamo i osjećamo odgovornost za svakog građanina koji sebi ne može da obezbijedi osnovne životne potrepštine, pa nerijetko dolazi do jednokratnih pomoći za socijalno ugroženo stanovništvo – naglasio je Miloš Konjević.

Dosta je slučajeva i da je neki zahtjev nemoguće riješiti na jednom sastanku, već on iziskuje ozbiljan rad u dužem periodu, planiranje i izdvajanje sredstava, prolongiranje komunikacije do konačnog rješenja:

– Komunalne i infrastrukturne probleme evidentiramo i trudimo se da djelujemo što prije. Posebno u tom dijelu postoje problemi koji iziskuju veća finansijska ulaganja, pa ih nije moguće riješiti po prijavi građana, već treba planirati i uvrstiti u budžet za iduću godinu. Kada je riječ o infrastukturi, nastojimo da u saradnji sa mjesnim zajednicama dođemo do dogovora o zajedničkom ulaganju, što se do sada ispostavilo kao dobar koncept za poboljšanje tog segmenta u gradu – dodaje on.

Konjević smatra da grad i zajednica ne mogu istinski da napreduju ako smo svjesni da je naš prvi komšija gladan, da njegova djeca možda nemaju adekvatnu školsku opremu, da građani starije dobi ne koriste grijanje, jer ga ne mogu platiti…

Ovo sve, kako je kazao,  jesu duboki sistemski problemi čiji se korijeni i rješenja možda ne nalaze u lokalnoj upravi, ali “ne možemo žmuriti i ignorisati probleme građana koji su egzistencijalne prirode“, zaključio je Konjević.

27 Komentari

 1. Kad budete primali ljude ubuduće trebate prvo svi da se složite da zajednički riješite zajedničke probleme,da znate mnogo o državi i opštini,o društvenome uređenju ,o propisima,zakonima,ovlašćenjima,o radu i redu,poštovanju ljudi i njihovih kratkotrajnih života,jer to brzo prolazi,pare su potrošno sredstvo,a život je vječan,kao i Novi i Crna Gora,jednom stvoreni i neuništivi.

  9
  2
  • Ja bas mislim da nisam.
   A zašto ,, očigledan primjer uzurpacije ,,
   I očigledan primjer ,, nemoći lokalne samouprave i urbanizma ,,
   Nekome se ispred kuće računa putni pojas 5 metara a neko ulazi metar u put i ugrožava živote korisnika istog ( mojdeskog puta )
   Zato ako ti komentar nije interesantan ne čitaj ga.

   10
   4
  • Valjda misli da je bozanstven ?
   I ja se pitam to sto i ti.. Uoci izbora je setao od vrata do vrata,a sada sanse nema da hoce koga da primi. Ma strasno. Kome da se obratimo kada Mica i sekretari pojedinih Sekretarijata ne obavljaju posao za koji su placeni. Posao-da rjesavaju probleme obicnih gradjana Herceg Novog. Placeni-nas novac ide za njihove plate…

   12
   1
 2. MICA A SKALE STO VISE NA MOJDESKI PUT ????

  OGLASI SE KUD ĆE VEĆI PROBLEM ZA GRAD.
  NADJITE RJEŠENJE ZA VOZAČE I PROLAZNIKE
  GOMILE
  DRENOVIKA
  SUSCEPANA
  RATISEVINE
  MOJDEZA
  I NA KRAJU ZA LJUDE KOJI IH KORISTE DA IH ZAJEDNO SA SKALAMA KAKVO AUTO ILI KAMION NE OBURDA NA DOLINU !!!!!

  18
  8
 3. Немојте се ругати са поштеном намером општинског службеника. Он је увео ту праксу и на томе му треба честитати. Сигурно ће урадити колико може.
  И ПОЧНИТЕ ДА СЕ ПОТПИСУЈЕТЕ ПУНИМ ИМЕНОМ И ПРЕЗИМЕНОМ

  26
  19
 4. Mozda je neko mogao obavjestiti Micu da je na danasnji dan umro Ivo Andric, pa da aktivira nekoga iz TO gdje je njegov kadar , ili iz HF, da nekako obiljeze taj dan, kada se vec prije i poslije kunu u Andrica i obecavaju cuda u njegovoj kuci. Ni da ga se sjete.

  37
  5
  • Koga da aktivira? U TO nema ni jedan koji moze jednu recenicu unakrs da sveze a HF ima pet direktora od kojih svaki duva u svoje diple a ni jedan program vise nemaju.

   26
   3
 5. Previše malo Novljana,nažalost,se odlučilo da pođe i priča,jer ne vjeruje da će išta riješit.Da je sreće sve svoje probleme bi rješavali po propisu,redovnim putem.Nije to loša ideja,ali narod više nikome ne vjeruje.Da mi je samo znat što su sve tražili.

  28
  2
 6. Imaju Odbor direktora u Društvu , mislim .Nešto član iz SDP-ea u početku nije bio saglasan, ali sad je i njemu dobro jer prima nadoknadu, pa ne talasa.

  7
  2

Ostavite komentar

*

code