ZA OVU GENERACIJU AJKULA – VRIJEME ZA OLIMPIJSKA ODLIČJA

ZA OVU GENERACIJU AJKULA – VRIJEME ZA OLIMPIJSKA ODLIČJA

135
0
Podijeli

DSCF3128Sa velikom nadom, očekivanim pritiskom nacije, ali i jasnim ciljem – osvojiti medalju, crnogorske ajkule danas u 18 časova sa ostalim našim olimpijcima lete sa podgoričkog aerodroma za London.

Ambicije da se ide na neku od medalja se ne kriju od početka priprema koje su protekla dva mjeseca bile izuzetno teške i naporne, pa onda i ne čudi ocjena selektora Ranka Perovića da su vaterpolisti potpuno fizički spremni.

Picerija i restoran

O tome su i oni sami u nekoliko navrata govorili, da im se čini da nikada nisu bili zahtjevniji i jači treninzi. – Ne znam da li to ide sa godinama, ali ovo je bilo veoma naporno, ali i potpuno razumljivo, s obzirom da idemo na  takvo takmičenje kakve su Olimpijske igre – rekao nam je centar, Boris Zloković.

– Biće ovo kruna generacije, imamo kvalitet za medalju i ako sve bude u redu i oko bazena, naše će biti samo da igramo – smatra Zloković.

Da se treniralo pakleno, mišljenja je  i Aleksandar Ivović.

– Mjesec ipo radili smo samo na fizičkoj pripremi, jer to će biti jedan od presudnih faktora koji će odlučivati o medalji – kaže nam popularni Leka.

Sada je to sve iza njih i selektor Perović ocjenjuje da je spremnost vaterpolista odlična.

– Dobar posao smo uradili protekla dva mjeseca, ekipa je fizički na zavidnom nivou, ostaje samo da uđemo u Olimpijsko selo i psihički se pripremimo za ono što nas čeka – rekao je Perović za Radio Jadran.

U timu su svi zdarvi, a na najbolji mogući način oporavio se i Aleksandar Radović.

– Nismo poptuno opušteni i osjećamo taj pritisak nacije ali i naša očekivanja nisu ništa manja, ambicije su poznate, želi se medalja.

Nadam se samo da ćemo taj pritisak anulirati i da će nam on biti podsticaj. Najvažnije je da uđemo hladne glave u sve utakmice – objašnjava Perović.

On smatra da nije ni bitno sa kim prvo igramo. Najvažnije je da se svaka utakmica dobije, jer samo se tako može da nekog odličija, a četvrtfinale će presuditi i to je najvažniji meč – ocjenio je Perović.

Na komentare da nije logično što vodi samo jednog centra, Perović odgovara na sebi svojstven način.

– To je moja odluka iza koje stojim, a nije ni tačno da idemo samo sa jedinm centrom, ali to sada ne bih detaljisao – kaže Perović, koji ističe da su tu odluku prihavatili i svi u ekipi i to je najbitnije.

– Ekipa je sazrela i pravi je trenutak za nju, a ja u njih apsolutno vjerujem – rekao nam je Perović pred polazak na najveće sportsko takmičenje.

Podsjećamo da Crna Gora igra u grupi B sa Mađarskom, Velikom Britanijom, Rumunijom, Srbijom i SAD.

Prvi meč igra se 29. jula od 19 i 40 sa SAD.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code