Početna Društvo Za PCR testove preusmjereno 1,26 miliona eura    

Za PCR testove preusmjereno 1,26 miliona eura    

3

Vlada je preusmjerila 1,26 miliona EUR za nabavku testova, potrošnog materijala i medijuma za transport, koji su neophodni za nesmetano sprovođenje PCR dijagnostike.

Foto: Pixabay

Vlada je 27. novembra i u srijedu, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova, donijela Informaciju o potrebi obezbjeđivanja sredstava za nabavku dijagnostikuma i medicinskog potrošnog materijala za COVID-19.

„Preusmjeren je iznos od 1,26 miliona EUR kako bi Institut za javno zdravlje (IJZ) po hitnom postupku, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, realizovao nabavku testova, potrošnog materijala i medijuma za transport, neophodnih za nesmetano sprovođenje PCR dijagnostike“, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je donijeta Odluka o dopuni Odluke o mreži zdravstvenih ustanova kojom je Specijalna bolnica „Ars Medica“ uključena u Mrežu zdravstvenih ustanova za usluge PCR dijagnostike na SARS-CoV-2.

Vlada je razmotrila Informaciju o plaćanju prekovremenog rada za zaposlene u IJZ i dala saglasnost da se u uslovima vanrednih okolnosti prizna obračun stvarnog broja sati prekovremenog rada za zaposlene radnike u Institutu za jun, jul, septembar, oktobar, novembar i decembar.

3 Komentari

  1. Dajte vise zatvorite teretane i ugostiteljske objekte.Nemaju ama bas nikakvog razloga da sad u ovo doba godine budu otvoreni i da sire zarazu.Vidite li sto ucinise od Herceg Novoga.A ovi ” Svarcenegeri” nega odu malo u selo da kopaju pa da tako bilduju svoja vita tela a ne po oviim teretanama tri puta dignu teg pa odma pu.. ispljuvase sve zivo.I bune se nesto i odma bi da se biju kad im se sto kaze.A eno ga onaj jedan njihov sabrat koji je mislio da je Roki dva jedva preteko od korone.Nema ga trecina od onoga sto je bio.A mislio soko ne moze mu niko nista.
    Zatvorite vise te teretane.Evo su i u Srbiju i u Hrvatsku zatvorene jedino mi pumpamo misice.Dzaba misicna masa kad je glava prazna.

    12
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code