Početna Oko nas Tivat Za posjetioce Sajma jesenjih boja u Luštica Bay-u prevoz iz Kotora i...

Za posjetioce Sajma jesenjih boja u Luštica Bay-u prevoz iz Kotora i Tivta

0

Organizatori festivala posvećenog jeseni “Luštica Bay sajam jesenjih boja”, zbog velikog interesovanja obezbijedili su besplatan prevoz za sve posjetioce iz Tivta i Kotora dva puta dnevno. Sajam će biti održan u subotu, 27. oktobra od 11 do 22:30 časova, na više lokacija na šetalištu u Marina naselju.

Kako najavljuje Slavica Milić iz marketinga kompanije Luštica Development, autobus iz Tivta polaziće ispred stare autobuske stanice u 10 i 18 časova, povratak je u 15 i 22:30. Ista satnica važi i za autobus iz Kotora koji će polaziti ispred zgrade Zavoda za zapošljavanje

– Očekujemo da će događaj biti zanimljiv mnogima i lijepa prilika za ugodan dan u mediteranskom ambijentu u Luštici Bay – ističe ona.

Na „Jesenjoj trpezi“, cjelodnevnoj izložbi domaćih delicija proizvođača iz Agro klastera Nikišić biće ponuđeno povrće iz organskog proizvodnje i uzgoja na otvorenom, domaći pršut, sir, vino, priganice, patišpanj, pite i slično.

Prema riječima Đorđa Bulajića, osnivača klastera, biće predstavljeni i etno domaćinstvo „Đedovina“ sa Grahova, vinarija Dabović, proizvodi od sira Miljanić iz Nikšića ali i jednodnevne izletničke ture iz Boke Kotorske do grahovskih proizvođača.

Manifestacija će početi u 11 časova promocijom knjige „Ruralni turizam u Crnoj Gori: Marketing aspekt razvoja“, dr Ilije Morica. Porodica Moric je jedan od preduzetničkih vizionara na poluostrvu Luštica i među prvima je stavila u funkciju dugo porodično nasljeđe. Bavi se maslinarstvom, osmišljavanjem proizvoda sa lokalnim pečatom i razvojem drugih grana poljoprivrede.

Učenici OŠ „Branko Brinić“ i „Drago Milović“ , te srednje mješovite škole „Mladost“, u okviru kolonije „Nijanse jeseni“ od podneva do 15 časova će slikati jesenje motive Luštice Bay. Njihovi radovi biće izloženi i na izložbi povodom 21. novembra, Dana Opštine Tivat. Polučasovni nastup mališana iz Kulturnog centra „Kadena“ počeće u 15.30 časova a koncert „Bluz na promenadi“ kotorske grupe „Light Under the Black Mountain“ u 20 časova. Pita od bundeve za sve posjetioce biće pripremljena u 15 i 19 časova.

Na oko sedam miliona kvadratnih metara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay kao rezidencijalnu turističku destinaciju koja će obezbijediti sve sadržaje neophodne za život i integrisanu u okruženje. Ovog ljeta su otvoreni prvi od sedam planiranih hotela – Čedi hotel, prva faza marine, te marina naselje sa šetalištem i ugostiteljskim i komercijalnim sadržajima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code