Početna Društvo Za požarnu sezonu spremno 600 vatrogasaca: Efikasniji obračun sa izazivačima požara

Za požarnu sezonu spremno 600 vatrogasaca: Efikasniji obračun sa izazivačima požara

0

Ljeto donosi povećan rizik od požara usljed visokih temperatura, a za predstojeću požarnu sezonu biće pripravno i spremno oko 600 vatrogasaca-spasilaca. Takođe i dobrovoljna vatrogasna društva, u Krtolima i Perastu, a u hercegnovskoj opštini u Bijeloj i na Luštici.

U sistemu zaštite naći će se i 180 vozila, tri aviona za gašenje požara, kao i helikopteri MUP-a i Vojske Crne Gore.

To je saopšteno na sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, predstavnika lokalnih službi zaštite i spasavanja, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Vojske Crne Gore, Uprave policije, Direktorata za vanredne situacije, te drugih nadležnih institucija.

„Svi subjekti u sistemu zaštite i spasavanja imaju zajedničku i jednaku odgovornost i to je osnov za uspješno i kvalitetno reagovanje u slučaju većih požara“, poručio je ministar Nuhodžić i dodao da će ove sezone posebna pažnja biti posvećena pronalasku i procesuiranju lica identifikovanih za izazivanje požara.

Učesnici sastanka apelovali su na građane da budu odgovorni prema svojoj i tuđoj imovini i da poštuju preporuke nadležnih službi i organa radi smanjenja rizika od požara.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code