Početna Ekonomija Za predsezonsko nasipanje bokeljskih plaža 35 hiljada eura

Za predsezonsko nasipanje bokeljskih plaža 35 hiljada eura

9

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom sa 35 hiljada eura finansiraće predsezonsko nasipanje pijeska na plažama u Boki Kotorskoj, odnosno Herceg Novom, Tivtu i Kotoru.

Na ukupno 17 kupališta u ove tri opštine biće zasuto skoro 1.000 kubika sitnog rječnog pijeska, zaobljenog oblika zrna, granulacije od 4-8 mm, svijetle do sive boje. U novskoj i kotorskoj opštini pijeskom će se nasuti po 6 kupališta, a u Tivtu 5.

Najviše pijeska, 500 kubika, biće posuto na 6 kupališta u Herceg Novom, za kupališta duž rivijere, počev od Meljina – 30 kubika, zatim u Kumboru – 100 kubika, Đenovićima – 105, Baošićima – 80, Bijeloj – 110 i Kamenarima – 75 kubika.

U tivatskoj opštini, nasipanje plaža sa 215 kubika pijeska, obaviće se na 5 kupališta u Lepetanima, Donjoj Lastvi, centru grada, Krašićima i Krtolima.

Za plaže u kotorskoj opštini opredijeljeno je 200 kubika, koje će biti nasuto na kupalištima u Morinju, Risnu, Dobroti, Muu, Prčanju i Stolivu.

Tender za izbor izvođača, koje je raspisalo Morsko dobro, otvoren je do 24. aprila. Nakon potpisivanja ugovora sa izabranim izvođačem, ta firma imaće rok od mjesec da obavi tzv. prihranjivanje plaža pijeskom.

9 Komentari

  1. Bolje da ste taj novac dali zdravstvenim radnicima umjesto sto im aplaudiramo ili ti tapsemo. Rijesimo ovaj virus a ako pretekneno ili ne prezivjet cemo i bez tog vaseg pijeska vidim da vam je mnogo bitan. A u septembtu cemo da sumiramo i analiziramo sezonu sa ovakvom medijskom i drzavnom presijom mislim da je nece ni niti.

  2. Da li će ovog puta konačno “stići” malo pijeska i na plažu u Kamenarima (ispod škole i MZ) ili ćete ovu plažu i ovog ljeta zaobići. Sramota kako ste se ponašali ranijih godina!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code