Za produženi boravak đaka u školi na Toploj bolji uslovi

Za produženi boravak đaka u školi na Toploj bolji uslovi

11
Podijeli

Predstvnici OŠ Dašo Pavičić na Toploj pregovaraju sa lancem marketa Aroma radi opremanje školske igraonice namijenjene djeci koja imaju produženi boravak.

– Prostor će imati sve moderne sadržaje, biće klimatizovan. Biće to prijatan kutak za boravak djece. Očekujemo da sve bude završeno naredog mjeseca – rekao je direktor, Branislav Krečković.

Picerija i restoran

Novi direktor škole obišao je nedavno područno odjeljenje u Igalu i Sutorini.

– Dosta roditelja se odazvalo pozivu, razgovarali smo o aktuelnim temama za funkcionisanje škole, o onome što nedostaje. Neke sugestije su već prihvaćene i realizovane, jer su to, uglavnom, mali problemi koje matična škola može sama da riješi. Sa roditeljima je ostvarena je lijepa saradnja – istakao je on.
U narednim danima obići će i školu u Mojdežu, koja je prilično zapuštena, a onda i utvrditi kako urediti i taj objekat.

11 Komentari

 1. Ako gospodja nije upoznata, u prvi razred idu i djeca od 5 godina. U skoli ne pustaju prvacice da idu sami kuci. Da li iko normalan pusta dijete od 5-6 godina da ide samo iz skole. I treba da ih roditelji cekaju i odvoze kuci sve do treceg, mozda cak i do cetvrtog razreda.
  Drzava je odlucila da djeca polaze u skolu u onoj godini kada pune 6 godina, a ne razmislja sta sa djecom nakon produzenog boravka koji je na Toploj do 13.30. Malo koji roditelj radi do 13.00. I zato bi sefovi trebali da imaju razumijevanja, a ne da svoje frustracije i komplekse lijece na radnicima na krajnje mizeran nacin-sprecavajuci ih da uzmu djecu iz skole.

  4
  2
 2. Pa ljudi gdje ta djeca zive. Zar djecu treba prihvatati svaki dan. Nije to vrtic kako mogu da vidim. Imaju pravo sefovi sto vam ne daju da izadjete. Ucite djecu samostalnosti. Od roditelja se ne moze proci pored skole pjeske u vrijeme cekanja svoje djecice. Ajde dijete u prvi razred da ae ceka. Kasnije ja mislim nema potrebe to je moje misljenje. I JA SAM RODITELJ i moje djeca idu u skolu. Nikad ih nijesmo vozili.

  3
  7
  • Dje vi,gospodjo,zivite? Ne zive svi na Toploj.. Ima nas i iz udaljenijih mjesta i djelova grada dje za djecu ni do 5.razreda nije bezbjedno ici..da ne detaljisem.. Produzeni boravak bi trebalo da bude bar do 14h..

 3. Zasto djecu ne prebace u vrtic od 13.30? Valjda ima neka slobodna prostorija za djecu po koje roditelji ne mogu da dodju do 13.30. Ako treba da se plati, platicemo.

 4. Selo veselo

  Kada je produzeni boravak bio do 13.00 tek je tada bilo problema. Ja sam radio do 16.00, a zena do 14.00. Morali smo moliti ljude da ga pricuvaju ili da ostane u hodniku skole.

 5. Meni kao roditelju bi najvise odgovaralo da produzeni boravak bude bar do 14.00. Ovako mi prave problem na poslu kada hocu da odem po dijete u skolu iako nam obim posla to dozvoljava. Pravice mi problem i kada ga budem uzimao iz produzenog boravka. Jedino da dam otkaz na poslu kako bih mogao dovesti dijete kuci nakon skole. A radi se o 20-30 minuta odsustva sa posla koji se mogu racunati i kao pauza, ali moj jadnik od sefa na to ne gleda tako.

  7
  1
 6. Fino zvuci,al djeca tu mogu boraviti samo do 13:30 h.A gdje onda?Malo ko se sa radnim vremenom uklapa u privremeni boravak.Tako da…Valja i na to obratiti paznju.Direktoru novom,zelim uspijeh u radu.

  7
  1

Ostavite komentar

*

code