Početna Oko nas Tivat Za projekat pješačke staze uz magistralu od Tivta do Lepetana 30 hiljada...

Za projekat pješačke staze uz magistralu od Tivta do Lepetana 30 hiljada eura

6

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je javni poziv za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za izgradnju pješačke staze neposredno uz magistralni put Tivat – Lepetane u dužini 2,3 km.

Staza će se projektovati sa južne (donje) strane magistrale uz more, sjeverno od crkve Sveti Roko, odnosno od početka naselja Opatovo do naselja Lepatane (proširenje za pristup trajektima). Projektnim zadatkom je predviđeno da se teren na pojedinim dijelovima proširi od 1,5-2m izgradnjom ili sanacijom potpornih zidova, na nosećim stubovima u moru ili konzolno, ne remeteći postojeću liniju obale.

Radovi bi trebalo da obuhvate popločavanje staze uobičajenim materijalima za trotoare i šetališta (prefabrikovani betonski elementi, kamene ploče ili slično), javnu rasvjetu u LED tehnologiji, atmosferske odvode i adekvatnu infrastrukturnu opremljenost šetališta (parkovske klupe, korpe za otpatke, zaštitnu ogradu, info table i slično).

Obaveza projektanta biće i da prije pristupanja izradi idejnog rješenja i glavnog projekta uradi geodetski i batimetrijski snimak postojećeg stanja terena i podmorja koji će biti sastavni dio projekta.

Poziv je otvoren do 4. novembra, a Morsko dobro je za posao projektovanja predvidjelo iznos od 30.000 eura.

6 Komentari

  1. U Bijeloj nije obezbjeđeno bezbjedonosno kretanje turista i stanovništva na relaciji magistranog puta, od prodavnice Voli do hotela Park.
    Pojedini dijelovi uopšte nemaju trotoara, a tamo gdje postoji pretvoren je u skladišnji prostor građevinskog materijala(ili prostor za parkiranje vozila gdje se utovara građevinski materijal), ili trotoar nije ravan, več je pod nagibom kako bi se parkirala vozila ispred pekare, kafića, stambenih zgrada, te turisti i stanovnici su primorani da se krecu magistralnim putem.
    Da li neko iz Lokalne samouprave razmišlja o tome?????

  2. KADA CE OVA NASA NESRETNA U ZMIJICAMA, TREBA NEKO POGINUTI DA BI SE NEKO UDOSTOJIO DA NAPRAVI 150 METARA TROTOARA. SVUDA RADE ZBOG GLASACA ,NE ZBOG POTREBE I OPASNOSTI. ZELENICANI I KUMBORANI BI TO SAMI NAPRAVILI

    17

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code