ZA PUNA SRCA – NOĆ KULTURE U NOVOM

ZA PUNA SRCA – NOĆ KULTURE U NOVOM

212
0
Podijeli

noc_kulture_logoKoncertom Balkan Brass Benda iz Beograda na Trgu Nikole Đurkovića u nedjelju 29. jula u 21 h počeće novouspsotavljena manifestacija “Noć kulture”.

– Ovo je jedinstvena manifestacija od velikog značaja za naš grad, s obzirom da je i jedina koja se bavi promocijom kulturne baštine. Ove godine biće upriličena na više od 20 lokacija. Prvu i drugu Noć kulture posjetilo je ukupno 25 hiljada poštovalaca kulture i umjetnosti – ističe PR, Vuk Vuković. Organizacija bilo koje manifestacije uz ekonomsku krizu nije nimalo lak posao ali iz Udruženja “Furešti” obećavaju da će i ovoga puta opravdati prestiž bogatim i sadržajnim programom, koji uređuje magistarka istorije umjetnosti, Vladana Spajić.

Propagandni vodiči za Noć kulture mogu se naći na svim lokacijama gdje su najavljeni programi, kao i u Herceg festu, punktovima Turističke organizacije i Zavičajnom muzeju grada.

Picerija i restoran

Pored mnogobrojnih izložbi, performansa i odlične atmosfere, program će biti obogaćen muzičkim segmentima i brojnim pratećim priredbama.

Izložbu Isidore Stamatović, gošće iz Mađarske, Eszter Tari otvoriće Ćaba Mađar, počasni konzul Republike Mađarske u Crnoj Gori, kao i sekretar za društvene djelatnosti Opštine Herceg Novi Vladimir Žutković.

Atelje Luke Tomanovića, predstavlja izložbu Gudmundura Gudmundsona Eroa, i njegovu seriju litografija “Mao u Veneciji” kao poklon galerije “Haos”, potom izložba litografija Miodraga Dada Đurića iz serije “Dermatologija iz 1975. godine”, iz privatne kolekcije u galeriji “Špinaker” na Toploj planirane su od 21 čas.

Treba posjetiti i galeriju “Luča”, u kojoj izlaže skulptor Miodrag Šćepanović. Takođe uživati i u grafikama Zorana Bulatovića na Trgu Nikole Đurkovića, posjetiti galeriju “Sue Ryder” i fantastičnu izložbu slika malog formata autora: Šemse Gavrankapetanović, Dragana Jovanovića Soleta, Minje Bojanića, Vitke Vujinović i El gvojosa.

Hercegnovsko pozorište će u ponoć igrati svoju kultnu predstavu “Noć četiri mjeseca”, po tekstu Stevana Koprivice i u režiji Staše Koprivice.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code