Za radost djece i roditelja: Kićenje kleke podno Orjena, kod Doma Za...

Za radost djece i roditelja: Kićenje kleke podno Orjena, kod Doma Za Vratlom

0
Podijeli

Najmlađi Novljani ovog će vikenda imati priliku da se oprobaju u kićenju, ali i da nauče nešto novo, kroz tradicionalnu manifestaciju uoči Nove godine – Kićenje kleke ili šmreke, na padinama Orjena. Osim za djecu i roditelje, manifestacija je otvorena za sve ljubitelje planine i druženja.

Manifestaciju, koja će biti održana sjutra, organizuje PK Subra kod Planinarskog doma Za Vratlom.

Picerija i restoran

Kako obavještavaju iz kluba, sjutra u 9:30 se kreće od bivšeg motela Borići (800 m n. v.) i organizovano se pješači oko sat i po do planinarskog doma „Za Vratlom“ (1160 m) gdje će, uz priču o tradiciji kićenja kleke u Boki, biti obezbijeđeno prigodno posluženje za najmlađe.

Nakon toga slijedi kićenje kleke na otvorenom, u pravom planinskom ambijentu našeg Orjena, kojeg od prošlog vikenda krasi i tanki bijeli pokrivač. Osim tople obuće i odjeće, djeca mogu da ponesu i bojice, jer će biti još zanimljivih aktivnosti i malih iznenađenja, najavljuju iz kluba.

„Kićenje kleke“ je organizovano uz podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi. Učešće je besplatno, a na sopstvenu, odnosno za maloljetne odgovornost roditelja ili staratelja.

Domaćini spremni

Vrata Doma za Vratlom otvorena su i ovog vikenda, pa zainteresovani mogu doći dan prije manifestacije „Kićenje kleke“ i provesti romantičnu noć u toplim prostorijama Doma.

Prema riječima upravnika, Vladimira Šoća trenutna temperatura je 2 celzijusa u plusu, vlažnost je 70%, umjereno je oblačno ali tiho i bez vjetra.

– Sjutra je planirano kićenje kleke za klince ispred Doma. Polazak je sa Borića u 9:30 uz pratnju naših vodiča. Čaj i kuvano vino su uvijek tu da se gosti okrijepe i ugriju – poručuje on.

Za sve rekreativce i ljubitelje planine, najbolje je da se prije odlaska informišu putem FB stranice PK Subra, telefona  069/684-084, ili Instagram profila „mountainhut_zavratlom“.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code