ZA REKONSTRUKCIJU ŠETALIŠTA OTKUCAVA ROK OD 90 DANA

ZA REKONSTRUKCIJU ŠETALIŠTA OTKUCAVA ROK OD 90 DANA

124
0
Podijeli

Dugo najavljivana rekonstrukcija Šetališta Pet Danica od Milašinovića plaže do restorana Galeb u Igalu zvanično počinje danas, iako mehanizacije još nema na trasi.

Treba obaviti prvo pripremne radove, koji takođe ulaze u planirani rok rekonstrukcije, kao što je formiranje gradilišta i pregled projektne dokumentacije.
Kako nam je kazao vlasnik firme “Đokić group”, Osman Đokić, koja je izvođač, postoji niz problema zbog kojih će ti radovi kasniti.
“Nedostaje projekat nivelacije, nema hidro projekta i nema detalja konstrukcije. Ne znam sada što će biti sa svim tim. Mi smo investitoru poslali dopis i čekamo odgovor da li ćemo improvizovati, ili čekati da se projekat dopuni”.
Kako je Đokić dodao investitor ima rok od 7 dana da prijavi početak izvođenja radova državnoj inspekciji. Pješaci će i tokom rekonstrukcije moći da idu jednom stranom Šetališta.
“U dijelu u kojem je nemoguća drugačija organizacija biće pola šetalište – pola gradilište. A tamo gdje bude moglo, “spustićemo” pješake na plažu, da bismo što brže radili”.
Planirani rok za završetak radova prethodno je bio 90 dana, međutim Đokić navodi da bi sve moglo trajati i mnogo kraće, s obzirom da će uvesti tri smjene.
“Meni se čini da je već suviše kasno i da se dosta čekalo, jer mi smo na tenderu izabrani prije Nove godine, a evo – pogledajte koji je datum danas i šta još nedostaje od dokumentacije”.
Direktor za izgradnju irazvoj Herceg Novog, Slobodan Popović vjeruje da radovi na Šetalištu neće dočekati kupače.
Vrijednost projekta je 360.000 eura i finansiraju ga Morsko dobro i opština Herceg Novi. Rekonstruisaće se dionica dužine 365 m, površine 1.600 metara kvadratnih, odnosno biće popločano 2900 kvadrata. Trup Šetališta biće obnovljen u širini od 4 do 6 m. Osim popločavanja predviđeno je i proširenje šetališne staze, postavljanje nove javne rasvjete i ograde, betonska galanterija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code