ZA SADA NEMA POTREBE DA HERCEG NOVI PREUZIMA VODU IZ REGIONALNOG VODOVODA

ZA SADA NEMA POTREBE DA HERCEG NOVI PREUZIMA VODU IZ REGIONALNOG VODOVODA

141
0
Podijeli

Herceg Novi za sada ima dovoljno vode, snabdijevanje je uredno pa u narednom periodu neće biti potrebe za priključivanjem na Regionalni vodovod.

Ovo bi mogao biti zaključak sastanka koji je u Budvi održan sa predstavnicma JP Regionalni vodovod i v.d. direktora hercegnovskog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” d.o.o, Zorana Šabanovića.
V.d. predsjednik opštine Milan Vajagić koji je takođe trebalo da bude na ovom sastanku zbog obaveza je izostao, ali je za Radio Jadran potvrdio ovu informaciju.
– Nema potrebe barem u narednom periodu da preuzimamo vodu iz Regionalnog vodovoda, jer sve je u redu i vode ima iz sistema Trebišnjica, odakle stižu dovoljne količine za Herceg Novi – kaže Vajagić.
Problem sa čestim kvarovima, zbog kojih po dva i više dana djelovi opštine ostaju bez vode, a što se skoro svakodnevno događa, očigledno nije nešto što bi se moglo premostiti sa vodom iz Regionalnog vodovoda.
To je problem koji se javlja zbog zastarjelosti čitave vodovodne mreže – objašnjava Vajagić.
Ako u manjem broju gostiju i to za 5 % i kišovitom ljetu, možemo tražiti nešto ”dobro”, onda je to dovoljna količna vode za domaće i furešte u gradu. No, svi se nadaju da će posljednji dani jula i početak avgusta popraviti sliku ovogdišnje sezone, a onda će i potrebe za dodatnim količinama pitke vode biti veće.
Upravo je tako bilo i prošle godine kada je sredinom osmog mjeseca iz Regionalnog ka Herceg Novom poteklo 80 sekundnih litara, preusmjerenih ka rivijeri.
Uz sve ovo treba dodati da nas od septembra očekuju i redovne restrikcije zbog čišćenja Hidrotunela Plat, što je prvi put zbog vremenskih neprilika odloženo za kraj sezone, pa će po svoj prilici ipak ove godine biti potrebe za vodom iz Regionlnog vodovoda za grad.
Aktivnosti na projektovanju i izgradnji konačnog i stalnog priključka opštine Herceg Novi počele su prošle godine. U aprilu je raspisan i tender za izvođača radova. Realizacijom ovog projekta bi trajno i kvalitetno bio riješen dugogodišnji problem u vodosnabdijevanju. Završetak radova planiran je do početka ljetnje turističke sezone 2015. godine, ali značajno zavisi od sredstava i dinamike finansiranja radova – navodi se u posljednjm dokumentu ovog preduzeća koji se našao pred Vladom prošle sedmice.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code