Početna Društvo Za sada pet predloga kandidata za Oktobarsku nagradu Herceg Novog

Za sada pet predloga kandidata za Oktobarsku nagradu Herceg Novog

13

Konačna lista kandidata koji su predloženi za ovogodišnju Oktobarsku nagradu i Povelju Opštine Herceg Novi biće precizirana sjutra, saopšteno je Radiju Jadran u službi Skupštine.

Prijedlozi još pristižu poštom, a do sada je stiglo pet. Budući da je prijem prijedloga u toku, iz ove Službe nijesu mogli da saopšte više detalja.

Skupština opštine raspisala je Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Oktobarske nagrade i Povelje Opštine Herceg Novi  još 15. avgusta, ali je  to saopšteno 13. septembra, pa ispada da je za predlaganje bio  veoma ktatak rok od dva dana. Jer je 15. septemebar određen  kao krajnji datum za prijave kandidata.

Inače, SO dodjeljuje Oktobarsku nagradu i Povelju Herceg-Novog licima koja su naročito zaslužna za razvitak i afirmaciju Herceg Novog, ili su njihov život i rad na drugi način vezali za ovaj grad, koji imaju izuzetne rezultate u radu i najviša dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih djelatnosti.

Oktobarske nagrade i Povelja Herceg Novog dodjeljuju se od 1964. god svake godine 28. oktobra, u sjećanje na dan kada su 1944. godine Deseta hercegovačka, Druga dalmatinska i Prva bokeška brigada oslobodile Herceg-Novi od fašističkih okupatora.

13 Komentari

 1. Imajući u vidu aktuelnu političku scenu koja je dobro pogrbila ovaj grad predlažem da se uvede oktobarska nagrada za umjeće u najboljem narušavanju životnog standarda u protekloj i ovoj godini .Tu bi se mogla kandidovati čitava opštinska politička elita sa kvazi fakultetskim obrazovanjem.Mrtva bitka.

  4
  1
 2. Mislim da je ova nagrada devalvirana i obesmišljena i trebalo bi je pod hitno ukinuti novim Statutom Opštine. Naravno, zasluženo su je dobili pojedinci (prije svih mislim na dobrovoljne davaoce krvi gospodu Sijerkovića i Deretića), ali je neuporedivo više onih koji su je dobili onako, da se nekome dodijeli. Isto tako je sporan i datum 28 oktobar, dan oslobođenja Herceg Novog, od čega i od koga? Mi smo danas mnogo neslobodniji nego tog datuma koji slavimo kao dan oslobođenja. Borili su se naši preci za ideal socijalne pravde, a danas je Herceg Novi u državi koja je na samom dnu liste evropskih zemalja kada je u pitanju socijalna pravda.

  3
  1
  • Od fašizma se oslobodio Herceg Novi 28.10.1944.
   A ako ti ovi današnji popovi i njihovi poslušnici sole pamet, i poju drugačije, tvoj je problem.
   A ako ostanu ovi na vlasti, na zadovoljstvo će ti ukinuti taj datum.

   6
   1
 3. Samo da mi je vidjeti ko ce biti predlozeni kandidati ove godine. E to tek uci u istoriju. Ovakvo vodjenje grada, kakvi neradnici zaposleni u Opstini, najteza stvar im je poci na pauzu. Niko nista pojma nema. Od onih sitnih, daktilografa, preko sluzbenika na izmisljenim radnim mjestima do njihovih glavesina. Niko ne zna za sto su tu gdje jesu. Sramota na koje grane je spao grad. I od tih predlozenih oni ce odlucivati ko ce biti nagradjen.

  39
  11
 4. Katicu ,konjevicu i ekipi nagrada za 450 hiljada eura koje su dali popovima (a sada nemaju ni za plate).čestitamo,nadam se da nećete dugo,smjenit će vas narod !

  45
  17

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code