ZA SADA SEZONA U KOTORU BOLJA OD LANJSKE

ZA SADA SEZONA U KOTORU BOLJA OD LANJSKE

0
Podijeli

Kotor_stari_gradU Kotoru trenutno boravi preko 2200 gostiju koji su smješteni u hotelskom i privatnom smještaju, što je za 6% više nego u istom periodu prošle godine.

– Zbog povećanog broja izletničkih autobusa, u prosjeku 25 dnevno, ali i svakodnevnog ulaska od jednog do tri kruzera, u Kotoru svakog dana “procirkuliše” nekoliko hiljada ljudi – rekla nam je saradnica u Turističkoj organizaciji Kotor, Dragana Maslovar.

Picerija i restoran

Za prvih 6 mjeseci grad je posjetilo preko 90.000 izletnika, a u kotorsku luku uplovilo je 117 brodova, sa preko 68.000 putnika. Za posjete čuvenim bedemima i rimskim mozaicima vlada veliko interesovanje, koje je ove godine veće za 38 % u odnosu na prošlu sezonu. Karta za posjetu bedemima košta 3, a za rimske mozaike 2 eura.

– Razlog većoj posjeti ovim kultnim kotorskim lokalitetima jeste i nova atrakcija na Crnogorskom primorju – panoramski autobus, kojim uz kvalitetnu vodičku pratnju i tumače, turisti zaista imaju priliku da dobro upoznaju Kotor i njegovu istoriju.

Panoramski autobusi, koji imaju kapacitet 30 mjesta,  najmanje 6 puta dnevno obiđu zaliv.

Ko_kruzer_2Kruzeri u Kotoru više nisu nikakva novina već uobičajena slika prave kruzing destinacije. Oni dovode po nekoliko hiljada inostranih turista. U četvrtak ovdje očekuju uplovljavanje 3 „plutajuća grada“ predvođena kruzerom “Armonia” kompanije “MSC”.

Ali i pored pozitvnih impresija sa kojima turisti uglavnom odlaze iz Kotora, postoje i manje žalbe.

– Obično je to na čistoću plaža i neizdavanje fiskalnih računa u pojedinim lokalima, što je “problem” sa kojim se kotorska opština susreće odavno i intenzivno radi na sankcionisanju – kaže Maslovarka.

U cijelini, turistički poslenici Kotora su zadovoljni dosadašnjim tokom sezone, kao i posjetom turista koji najviše ocjene daju za kulturni i zabavni program po kojem je Kotor i prepoznatljiv.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code