Početna Društvo ZA SAVJET RADIO TELEVIZIJE HERCEG NOVI 6 KANDIDATA

ZA SAVJET RADIO TELEVIZIJE HERCEG NOVI 6 KANDIDATA

0

Iz Službe skupštine obavještavaju da je Odbor za izbor i imenovanja Skupštine opštine Herceg Novi, na osnovu prispjelih predloga, formirao Listu kandidata za članove Savjeta Javnog radio difuznog servisa Radio televizija Herceg-Novi d.o.o.

Predloženi su: novinar Nebojša Mandić, dipl. producent Vuk Vuković, dizajnerka Vanja Šuberić, dipl. storičar Nenad Šerović, doktor medicine Gorna Komar, kao i doktor tehničkih nauka Drago Šerović.
U javnom pozivu koji je raspisan 30. decembra 2013. navodi se da se članovi Savjeta biraju iz reda afirmisanih stručnjaka iz oblasti koje su relevantne za obavljanje djelatnosti Javnog radio difuznog servisa Radio Televizije Herceg-Novi, a imaju prebivalište u Crnoj Gori i visoku stručnu spremu.
Predlagači za imenovanje članova Savjeta mogu biti ustanove iz oblasti kulture i nevladine organizacije sa područja Opštine Herceg-Novi, s tim što ustanove kulture predlažu tri člana, a nevladine organizacije dva člana Savjeta.
Rok za podnošenje predloga za imenovanje članova Savjeta tekao je od dana objavljivanja Javnog poziva i traje 45 dana.
Lista kandidata je objavljena nakon 53 dana.
Lokalni javni servis Radio Herceg Novi je skoro 4 godine bez Savjeta, što znači, bez kontrole osnivača, Skupštine opštine. Za v.d. stanje u toj kući i jeste odgovorna novska Skupština.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code