Početna Društvo Za sedam dana asfalt na pet dionica u četiri Mjesne zajednice

Za sedam dana asfalt na pet dionica u četiri Mjesne zajednice

17

Od proteklog petka do danas u Herceg Novom je asfaltirano pet dionica puteva u četiri Mjesne zajednice – Bijeloj, Savini, Mojdežu i Baošićima.

Posljednja asfaltirana je ulica u naselju Potkulina u Baošićima, koja je godinama unazad bila u veoma lošem stanju, saopštavaju iz lokalne uprave.

– Radovi su završeni prekjuče, a izvedeni su zahvaljujući sjajnoj saradnji Opštine Herceg Novi, mještana i Mjesne zajednice. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi nešto manje od 12.000 eura, od kojih je lokalna uprava izvodila 5.000, Mjesna zajednica Baošići hiljadu, dok su mještani sakupili ostatak potrebnih sredstava – navodi se u saopštenju.

Učešće mještana bilo je od ogromne važnosti da bi radovi bili izvedeni, ističe sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić. Kako navodi, ovo je druga dionica u Baošićima koja je asfaltirana u ovoj godini, ranije je uređeno i 600 metara lokalnog puta ka naseljima Polet i Dubci, koje su takođe zajednički finansirali Opština i građani – od ukupno 30.000 eura, građani su obezbijedili 13.000 eura.

Tokom protekle nedjelje završeno je i asfaltiranje u Bijeloj, kroz centar i naselje Žager, sanacija Manastirske ulice na Savini, kao i uređenje puta kroz Tijesni klanac koji spaja Mojdež i Sutorinu. U ove radove uloženo je preko 100.000 eura, koje su obezbijedili Opština, građani i Mjesne zajednice.

Samardžić je posebno zahvalna hercegnovskim Mjesnim zajednicama na angažmanu i učešću u animiranju građana i organizaciji posla. Kako navodi, pored ovih u toku je i dosta aktivnosti u seoskim Mjesnim zajednicima. Radi se o investicijama manje vrijednosti, ali koje su zasigurno od značaja za mještane hercegnovskih sela.

Opština Herceg Novi će nastaviti sa ulaganjem u putnu infrastrukturu, i to u svim dijelovima opštine. Prioritet će imati one dionice koje su u najlošijem stanju,a koristi ih veliki broj građana.

– Cilj lokalne uprave je poboljšanje stanja lokalnih puteva, što je skup i nimalo lak posao koji će zasigurno trajati- dodaje Samardžić. Ističe da su se podrška i učešće građana, Mjesne zajednice i donatora, zajedno sa naporima Opštine, pokazali kao dobar način da se u kratkom periodu uradi mnogo posla, te da će sa ovom praksom nastaviti u narednom periodu.

17 Komentari

 1. Šta je sa putem u Kumboru , od magistrale do naselja Đilović?!? Tri stambene zgrade se napravile a put zadnji put renoviran… 1989te!?!?

  2
  1
 2. Ej, ljudi, svaku su p.č.ovinu obišli i asvaltirali a ogromno naselje iza Elektrodistribucije koje je na 2 minuta od trga Nikole Đurkovića je prava Hirošima posle eksplozije atomske! Iznad 70-tak kuća su 4 dalekovoda u neposrednoj blizini, a betonska ulica, stara 30 godina, je da slomiješ nogu na svakom koraku. Nikad niko iz opštine se nije udostojio da dođe i pogleda situaciju, džabe svi mnogobrojni pozivi… Još kad čujem žalbe iz udaljenih djelova grada!?! Ljudi ovo je na 250 metara od Tore (Sahat kule)!!!!!!!

  6
  8
 3. Kada ce se odraditi dio lokalnog puta u Zeleniku pored potoka, od Doma penzionera pored Tehno servisa prema magistrali? Tamo takodje prolazi veliki broj vozila a put je u katastrofalnom stanju.

 4. Kakvu je sansu za HN prokockao D. Mandic u svoja dva mandata, ogroman priliv sredstava od gradjevinskih dozvola potrosen je “bezveze” a infrastruktura je vrlo malo radjena.

  14
  1
 5. Kod Deli Radivoja ćemo zimi imat jezero,niko nista ne misli,samo se poeni skupljaju.Nije loše,ali malo bi previše bilo još i rešetka i kanal na ovu vrućinu.

  7
  2
 6. Bravo. Sve pohvale.,samo tako nastavite. Neobicno je da neko nesto radi,a ne blize se izbori.
  Da li postoji sansa da se asfaltira ona precica Podi-Cela i da se mozda mrvu prosiri put?

  12
 7. Никад више локалних путева није асфалтирано и искрено се надам да ће и улица Спасића и Машере доћи на ред.

  17
  1
 8. A kada će doći asfalt od Cvijetnog Centra pa do CMC firme u Bajkovini? Ništa drugo ne preostaje nego da se svako domaćinstvo i firma u tom djelu Igala uključi u različitu partiju, pa kako ko dodje na vlast da odradi neki dio ulice od 250 metara koja je nažalost safari u urbanom djelu grada.

  8
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code