Početna Naslovna Za sedam dana VII Big game fishing u Herceg Novom: Rekordan broj...

Za sedam dana VII Big game fishing u Herceg Novom: Rekordan broj prijavljenih

15

U završnici glavne sezone, 12 milja od Herceg Novog i ove će godine od 18. do 21. septembra biti održan VII Big game fishing, sa preko 20 ekipa i 100 učesnika i gostiju.

Atraktivna sportsko-turistička manifestacija Big game fishing, koja okuplja zaljubljenike u lov na velike ribe je međunarodnog karaktera i produžava sezonu u Herceg Novom, pa su na Škevru svi apartmani rasprodati, kaže nam u ime organizatora predsjednik Big game fishing kluba Herceg Novi, Radojica Raco Gardašević.

– Biće najveći turnir do sada, već je prijavljeno preko 20 ekipa. Dolaze učesnici iz Njemačke, Rusije, Francuske, Poljske, Švajcarske, Srbije…Biće 12 ekipa iz Crne Gore. Mada, obično su mješovite ekipe i broje od 2 do 5 članova, među njima su i poznati biznismeni. Kao i svake godine očekujemo među učesnicima i poznate ličnosti iz svijeta biznisa i javnog života – kaže za Radio Jadran Gardašević.

Brodovi će isplovljavati svakog jutra iz Gradske luke u 8 sati, a vraćati se, svi se nadaju, s dobrim ulovom, oko 18 sati.

Ni ove godine nijesu zaboravljeni najmlađi ribolovci, pa je za 21. septembar, od 10 do 13 časova najavljen “Little game fishing”- takmičenje za uzrast od sedam do četrnaest godina. Organizovan je brod za djecu do Rosa gdje će biti takmičenje, obezbijeđene udice, njeske, isnstruktori, svakako i sendviči i osvježenje. Mogu i roditelji ili sa njima.

Svake večeri biće i muzičkih programa za učesnike i goste, u restoranu Jadran, pa će prvo veče za štimung brinuti tivatski ansambl Toć, drugo akustični duo Đurđa i Kristijan, treće bend Four blues drivers, a posljednje hercegnovski duo Low Voltage.

Sve će završiti veselo na Škveru i uz Gradsku muziku Herceg Novi, mažoretke, vaganje ulova, proglašenje pobjednika i večeru ne samo za učesnike turnira već po tradiciji i za prolaznike na Škveru.

Takmičenje u ribolovu na tune, sabljarke, lampuge i albacore organizuju Big game fishing klub Herceg Novi, Savez za sportski ribolov Crne Gore i TO Herceg Novi.

15 Komentari

 1. Jedini koji nije, u sveukupnoj ekipi, lažno skroman je Blagoje. Inače pomalo več legenda Big Game fishing-a. Većina ostalih imaju “short man” sindrom…ili “short- bilo sto drugo” sindrom.
  Želim Blagoju prvo mijesto, još ubjedljivije nego prošle godine.

  11
  4
 2. Institut za biologiju mora u Kotoru bi trebao da klonira goloke sa somovima pa da u plicaku stare banje lovimo somove od stotinu kila!

 3. Hemingvejev ribar je bio poezija od čovjeka.
  Novski ribari su isaključivo biznismeni.
  Za njih je ribolov samo lova, lova i lova.
  Da smiju i mogu lovili bi ribu i atomskim bombama.

  8
  9
 4. Kada crnogorski dio Jadrana jednog dana bude podvodna pustinja bez makar jedne ribice, za to će biti krivi Amerikanci, Zapadna Evropa i katolici!

  6
  16

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code