Za sezonu spremno 299 spasilaca na vodi, biće potrebno preko 500

Za sezonu spremno 299 spasilaca na vodi, biće potrebno preko 500

1373
2
Podijeli

Za ovu sezonu spremno je 299 spasilaca na vodi, a taj broj će se povećati, jer će biti organizovano još obuka, saopštili su iz Crvenog krsta Crne Gore.

Druga obuka novih spasilaca na vodi, koju organizuje Crveni krst Crne Gore, počinje 20. maja i biće održana u Nastavnom centru za obuku spasilaca na vodi, u Sutomoru.

Picerija i restoran

Za ovu godinu su planirane četiri obuke, a dodatne će biti organizovane u skladu sa potrebama.

„Da bi zainteresovani kandidat mogao da pohađa obuku, na početnom testiranju treba da ispuni određene norme, a to su: ronjenje na dah – 20 metara i više, plivanje na 50 metara za 50 sekundi i plivanje na 300 metara za šest minuta i 20 sekundi“, kazali su iz Crvenog krsta.

Kandidat mora da ima najmanje 18 godina, kao i da posjeduje potvrdu o psiho-fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti (ljekarsko uvjerenje).

Ove godine je povećan broj izgrađenih i uređenih kupališta na vodi, pa se procjenjuje da će tokom sezone biti potrebno angažovati više od 500 spasilaca.

Iz Crvenog krsta Crne Gore pozivaju zato sve zainteresovane da se prijave za sljedeću obuku i apeluju na zakupce plaža da na vrijeme obezbijede dovoljan broj spasilaca na vodi.

2 Komentari

  1. Da neče biti organizovana obuka za redare, koji će zabraniti svu vrestu saobraćaja po šetalištu.
    Ovo je postao brezobraluk od motocikla i vozila.

    11

Ostavite komentar

*

code