Za službenike Uprave policije, MUP-a i ANB-a Herceg Novi gradnja stanova na...

Za službenike Uprave policije, MUP-a i ANB-a Herceg Novi gradnja stanova na Šištetu?

5616
3
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_radovi_policija_plac_projekat2Komplikacija oko izgradnje 32 stana za službenike Uprave policije, MUP-a i ANB-a biće okončana početkom septembra, kazao je u razgovoru za Radio Jadran predsjednik Sindikalne organizacije OGB Herceg Novi, Igor Rmandić. Umjesto kod Kanli Kule lokacija za zgradu trebalo bi da bude po dogovoru sa Opštinom u Igalu.
Ministarstvo unutrašnjih poslova prenijelo je pravo vlasništva za plac kod Kanli kule na Sindikat Uprave policije, nakon čega je otpočela realizacija planiranog projekta. U zakonskoj proceduri dobijena je i građevisnska dozvola, ali su se pojavili određeni imovinsko-pravni problemi na susjednoj parceli, koji su umnogome poremetili izgradenju stambene zgrade za policiju i službenike državne bezbjednosti.

– U potrazi za rješenjem novonastale situacije održano je nekoliko sastanaka sa službenicima koji treba da dobiju stanove, a zatim smo kontaktirali i Opštinu Herceg Novi. Najodgovorniji, predsjednica opštine, Nataša Aćimović i predsjednik Skupštine, Andrija Radman su nam na sastancima sa saradnicima iz Sekretarijata za urbanizam i Sekretarijata za imovinu, ponudili da zamjenimo plac. Tačnije da za plac kod Kanli kule dobijemo odgovarajući na nekoj drugoj lokaciji, čiji je vlasnik Opština – kazao je Rmandić.
Razgovarano je o lokaciji preko puta Šišteta u Igalu. Nakon što su, u načelu, pristali na ponudu dobili su čvrsta obećanja predsjednice Opštine i predsjednika Skupštine da će kompletan posao oko dokumentacije vezane za zamjenu placa biti završen do septembra ove godine.

Picerija i restoran

– Nemamo ni jedan razlog da sumnjamo u istinitost njihovih tvrdnji i obećanja, pa očekujemo da za nekoliko dana dobijemo poziv iz Opštine za sastanak na kome ćemo finalizovati dogovoreno – kazao je Radiju Jadran, Rmandić.
Kada je riječ o načinu otplate stambenog prostora, to ostaje odluka svakog službenika pojedinačno. Ali, s obzirom na tešku ekonomsku situaciju on je mišljenja da će mnogi koristiti kredite poslovnih banaka.

– Sindikat Uprave policije će i u tom segmentu dati svoj puni doprinos na način što će se uključiti u pregovore sa bankama radi dobijanja što povoljnijih uslova za naše članove. Sindikat Uprave policije dodatno će pomoći svoje članove tako što će na sebe preuzeti plaćanje 20% cijene stambene jedinice za svakog službenika pojedinačno – podsjetio je predsjednik Sindikata OGB u Herceg Novom, Igor Rmandić.
Inače, još u februaru 2014. su tadašnji ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević i predsjednik Sindikata Uprave policije Marko Nikčević potpisali sporazum o regulisanju međusobnih obaveza oko ustupanja zemljišta i plaćanja komunalija za gradnju 32 stana za policijske službenike u Herceg Novom. Trebalo je da to bude brza gradnja, na površini od 2000 kvadrata, kao i da stanovi, kako je tom prilikom rečeno, budu useljivi za godinu i po.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code