Za „srebrne“ učenice hercegnovske Srednje škole u Ljubljani, prijem i pokloni

Za „srebrne“ učenice hercegnovske Srednje škole u Ljubljani, prijem i pokloni

4
Podijeli

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi priredilo je prijem za učenice Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“, koje su protekle nedjelje osvojile srebrnu medalju na regionalnom takmičenju u okviru 15. Sajma turizma u Ljubljani.

Katarina Seferović, Andrea Pešić, Anđela Šiljegović, Valentina Bojanić i Tatjana Nakićenović, učenice trećeg razreda turističke škole, istakle su se u Ljubljani među 44 srednje škole regiona i zavrijedile nagradu. One su bile jedine predstavnice Crne Gore na ovom takmičenju.

Picerija i restoran

Za njihov uspjeh zaslužna je i mentorka, profesorica Ksenija Odalović, kao i direktor škole koji ih je podržao, Momir Dragićević. Oni su danas takođe bili na prijemu u Kabinetu predsjednika.

Kako informišu iz press službe, predsjednik Katić čestitao je timu, zahvalio im što su na sjajan način predstavili Herceg Novi i uručio prigodne poklone. Biti drugi u konkurenciji škola iz turističkih centara poput Opatije ili italijanskih gradova, rezultat je za poštovanje.

Kako je predsjednik istakao, veoma je važna podrška mladim koji pokazuju kvalitet, želju i volju da rade i napreduju, a naročito u oblasti turizma koji je najvažnija privredna grana grada. Vjeruje da je povezanost škole i lokalne zajednice veoma važna, te da je novska srednja škola dobar primjer ovakve prakse.

– Iz ovih razloga, lokalna uprava će nastaviti da bude podrška radu novske srednje škole. Najsvježiji primjer za to je pomoć u sanaciji dijela ravnog krova na zgradi, za koju je Opština opredijelila oko 10.000 eura.  Osim toga, otvaranjem hotela „Adria sport“ koji će od ove sezone poslovati u okviru Sportskog centra Igalo, postojaće mogućnost za saradnju u smislu obavljanja praktičnog usavršavanja učenika, a što će naknadno biti dogovoreno – istako je Katić.

Direktor Dragićević zahvalio se lokalnoj upravi na podršci i prijemu, kao i Turističkoj organizaciji Herceg Novi koja je pomogla odlazak u Ljubljanu. Istakao je da učesnici srednje škole na najbolji način – uspjesima, pravdaju povjerenje koje im je dato. Podsjetio je na brojna priznanja i obavijestio o takmičenjima koja im predstoje.

Škola ove godine slavi 65 godina postojanja i 160 godina srednjeg obrazovanja u Herceg Novom, u čemu će podrška biti i Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, potvrđeno je na sastanku.

Profesorka Odalović i članice tima istakle su da je regionalno takmičenje u Ljubljani bilo divno i važno iskustvo za njih. Izložbeni prostor, video i usmena prezentacija o istoriji našeg grada na engleskom jeziku dobili su odlične ocjene, a najvećim uspjehom smatraju pažnju koju su izazvale i izuzetno veliki broj posjetilaca koji su prišli štandu da čuju i vide više o Herceg Novom.

Sajam turizma u Ljubljani održan je ove godine 29. put, a takmičenje srednjih škola iz regiona 15. put. Tema takmičenja bila je „Više znanja, više turizma“, u skladu sa motom Sajma turizma „Kultura i turizam“ i prograšenjem 2018. godinom kulturnog nasleđa Evrope. Ovo je drugo učešće hercegnovske srednje škole, nakon što su prošle godine osvojili srebro za učešće.

4 Komentari

  1. Sve pohvale za mlade i talentovane učenike.Isto tako treba da primite našeg Novljanina najboljeg mladog doktora sa prosjekom 9,8 na Medicinskom fakultetu u Beogradu, koji je bio i vaš stipendista.

    21
    1
    • Anonymous, al’ ga nekad zas…š!!Pa uputi čestitku, nemoj odma’ pesimistično!Ovo je jedna od ljepših vijesti u poslednje vrijeme.Reci koju lijepu riječ, zaslužili su.

Ostavite komentar

*

code