Početna Ekonomija Za štampane medije i portale pomoć Vlade biće 150 hiljada eura

Za štampane medije i portale pomoć Vlade biće 150 hiljada eura

2

Vlada je usvojila Informaciju o dodjeli pomoći medijima u skladu sa ekonomskim posljedicama izazvanim pandemijom COVID-19.

Foto: Pixels

Kako je saopšteno, na prijedlog Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, Vlada je donijela odluku o dodjeli pomoći medijima radi prevazilaženja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Za prvu grupu medija opredijelila je pomoć u iznosu od 150 hiljada EUR, i to 120 hiljada EUR za štampane medije i 30 hiljada EUR za portale. Iz Vlade su kazali da će pomoć biti realizovana putem javnog konkursa Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, koji će ubrzo biti objavljen.

Konkurs će, kako su naveli, biti fokusiran na izradu sadržaja od javnog interesa u dnevnim štampanim medijima i na internetskim publikacijama u vezi sa procesom vakcinacije protiv koronavirusa i epidemiološkim mjerama.

“Imajući u vidu važnost medija u epidemiološkoj situaciji i potrebu da njihovo funkcionisanje ne bude ugroženo, prepoznato je da je, shodno budžetskim mogućnostima, potrebno preduzeti dodatne mjere radi obezbjeđivanja održivosti medija”, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade je saopšteno da su uzeli u obzir okolnost da usljed krize uslovljenom pandemijom korona virusa skoro svi mediji u Crnoj Gori funkcionišu sa poteškoćama i neizvjesnim stepenom održivosti, smanjenjem obima oglašavanja, padom tiraža kod štampanih medija.

Dodatnim mjerama koje se odnose na medije, kako je saopšteno, obezbijediće njihovu održivost, a samim tim i podršku pluralnom informisanju javnosti u ovom izazovnom momentu za društvo u cjelini.

2 Komentari

 1. Oni su bitni, slabo se citaju u vreme korone. Sram vas bilo. Dje su mali preduzitnici koji su na cedilu ostavljeni. Vidite i kombinat aluminijuma da pomognete.

  14
  2
  • Bravo za komentar.
   Medijima svanulo pola novina i tekstova mogu prepisat jedni od drugih i svode se na izvjestaje o pandemiji a da ne pricamo o tome sto portali sluze samo za blacenje i podizanje tenzija sa lazima i bljuvotinama koje iznose.
   Jos jedna i vise nego sramna odluka vlade.
   Za 150000 ste mogli pomoci za 650 zaposlenih radnika malih preduzeca koji su bili mjesec zatvoreni jer im niste dozvolili rad. Jedina vlada koja ne isplacuje minimalne dohotke a ne dozvoljava nam da radimo.
   Ma glasacu drps sa gustom 9 Maja prvi put.

   8
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code