Početna Društvo Za stanare solitera u Igalu vatrogasna oprema

Za stanare solitera u Igalu vatrogasna oprema

6

Soliteri u Igalu nemaju protivpožarne stepenice, jako su slabo opremljeni protivpožarnom opremom i otežan je pristup vozila Službe zaštite i spasavanja, pa je pokrenuta je inicijativa za nabavku minimalne protivpožarne opreme koju mora da posjeduje svaki stambeni objekat.

To je zaključeno na radionici na temu prevencije i reagovanja u slučaju požara, koju su pripadnici Službe zaštite i sapasavanja priredili za stanare solitera u Igalu.

Radionica u MZ Igalo na temu „Prevencije i reagovanja u slučaju požara u opštini Herceg Novi“ održana je u sklopu projekta „Hitna pomoć i prevencija katasrofa u Crnoj Gori“. Učesnicima radionice PP aparate dodijeliće humanitarna organizacija „Help – Montenegro“, saopšteno je iz lokalne uprave.

Predavanje sa temama: pojam požara, opasnosti prilikom požara, sredstva za gašenje požara, procedura prilikom gašenja požara, ponašanje tokom požara, požari u domaćinstvima, održao je samostalni savjetnik Zoran Gamber, a nakon toga pokaznu vježbu korišćenja PP aparata je demonstrirao vođa odjeljenja Vladimir Pejović.

„Radionica je protekla u veoma radnoj i dinamičnoj atmosferi slušalaca koji su bili jako zainteresovani za navedene teme“, ocijenjeno je nakon radionice.

Učesnici radionice su bili : Služba zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi- samostalni savjetnik i Zoran Gamber i vođa odjeljenja Vladimir Pejović, predstavnik humanitarne organizacije “Help – Montenegro” Dženan Demić i stanovnici solitera.

Prije organizovanja ove radionice, organizovan je sastanak sa predsjednicima Skupštine stanara u prostorijama Vatrogasnog doma u Meljinama 12. Februara, gdje je sumirana situacija objekata radi sagledavanja stanja zaštite od požara – posjedovanje pp aparata, hidranske mreže, prilaz vatrogasnih vozila objektima, te da li u objektima stanuju nepokretna lica – invalidi, odlaganje lako zapaljivih stvari.

6 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code