Početna Društvo Za štićenike Doma 52 torte za osmijeh

Za štićenike Doma 52 torte za osmijeh

7

NVO Omladinski centar iz Herceg Novog organizovala je danas tradicionalnu manifestaciju „Torta za osmijeh“ za štićenike DD Mladost u Bijeloj.

Akcija doniranja torti upriličena je prvi put u izmijenjenim okolnostima, kako bi se ispoštovale važeće epidemiološke mjere, a djeca u potpunosti zaštitila od eventualnog širenja koronavirusa.

Manifestacija je nakon dugo godina okupila samo lokalne donatore, s obzirom na zabrane kretanja i okupljanja, pa su izostale torte brojnih prijatelja iz drugih država. No štićenici Doma zasladiće se sa 52 torte, priča nam predsjednik NVO Omladinski centar, Milijan Mijović:

„Akcija je organizovana tako da su se torte donosile do kapije Doma i odlagale u prostorijama obližnjeg hotela Jadranska straža, tako da su djeca bila zaštićena od konatakata sa donatorima. Odaziv je bio sjajan s obzirom na okolnosti i činjenicu da smo ove godine vijest o akciji objavili samo za Herceg Novi. Stigle su 52 torte naših prijatelja, jedna torta dopremljena nam je iz Tivta. Na žalost, izostalo je tradicionalno druženje uz nastup klape Stari kapetan, ali djecu se već raduju tortama i po završetku akcije, torte nosimo u zgradu Doma, na degustaciju“, priča Mijović.

On je zahvalio svim donatorima i prijateljima manifestacije, uz želju da sljedeće godine u ovo vrijeme, manifestacija bude organizovana u tradicionalnom duhu. Proteklih godina prijatelji iz Crne Gore i ex Yu republika donirali su preko 100 torti u jednom danu.

Za članove Omladinskog kulturnog centra slijede pripreme za Dječiji karneval, koji je prošle godine otkazan zbog pandemije. Mijović napominje da je rano pričati o karnevalu, jer će sve zavisiti od aktuelnih epidemioloških mjera. Vjeruje da će uspjeti makar na simboličan način da obilježe feštu u čast najmlađih.

7 Komentari

  1. Strasno za pojedine komentare. Pa zar kuci kad napravite tortu pojedete cijelu za jedan dan, nevjerujem no vam stoji nekoliko dana. Toj djeci je to tradicija i oni su srecni kad vide sve one torte. Nazalost ko sto rekose zbog pandemije nije organizovano kao prethodnih godina al njihovoj sreci i osmjesima sigurno to nije smetalo. Svaka cast za sve koji su donirali torte i puno srece i uspjeha za svu djecu.

    11
    2
  2. Bolje da ste im sto korisno kupili nego gomilu torti. Ovo je ono, ne zanima vas, a trebalo bi nesto, pa daj tortu da im ponesemo, koga briga, bar ceno ispasti humani po internetu.

    14
    8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code