Početna Ekonomija Za subvencije zarada u prvoj sedmici novembra isplaćeno 2,4 miliona eura

Za subvencije zarada u prvoj sedmici novembra isplaćeno 2,4 miliona eura

3

U prvoj sedmici novembra za subvencionisanje zarada radi ublažavanja negativnih efekata epidemije novog koronavirusa isplaćeno je 2,4 miliona eura, kazali su iz Vlade.

Foto: Pixels

Ona je zadužila Ministarstvo finansija da, po dostavljenim izvještajima Ministarstva ekonomije, sa tekuće budžetske rezerve izvrši plaćanja prireza porezu na dohodak fizičkih lica lokalnim samoupravama.

Iz Vlade su kazali da su u okviru drugog i trećeg paketa mjera do sada subvencionisane zarade za preko 73 hiljade zaposlenih u 15,6 hiljada privrednih subjekata.

„Iznos isplaćenih sredstava za subvencionisanje zarada za period od aprila do septembra dostigao je 51,5 miliona eura, a od 1. novembra je započeta isplata oktobarskih zarada i u prvoj sedmici tekućeg mjeseca je po ovom osnovu isplaćeno 2,4 miliona EUR“, kaže se u saopštenju.

Programom subvencionisanja zarada, u okviru trećeg paketa mjera, nastavljena je isplata subvencija dijela neto minimalne zarade, kao i dijela poreza i doprinosa na minimalnu zaradu, ovog puta za jul, avgust i septembar.

Iz Vlade su podsjetili da je primjena tog programa produžena za još dva mjeseca, oktobar i novembar.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code