ZA „SUNČANE SKALE“ ZA SADA 80 KOMPOZICIJA

ZA „SUNČANE SKALE“ ZA SADA 80 KOMPOZICIJA

0
Podijeli

suncane_skale_logoIzgleda da su daleko, ali sada je vrijeme za pripreme tradicionalnih muzičkih festivala u Herceg Novom i Budvi.

Direktor koncertne agencije „Sunčane skale“, Slobodan Bučevac, kazao je Radiju Jadran da je na konkursu, koji će trajati do 1. maja, do sada prijavljeno oko osamdeset kompozicija autora zemalja u regionu.

Picerija i restoran

-Ove godine pojavili su se i autori iz drugih evropskih zemalja, što svakako govori o stepenu popularnosti koji je ovaj festival stekao tokom godina – kaže Bučevac.

Osim pjevača zemalja iz regiona, i nekih evropskih zemalja kao što su Turska i Austrija, ove godine prijavljena je čak i jedna kompozicija iz Azerbejdžana.

„Sunčane skale“ su prošle godine prvi put od osnivanja, održane za dvije, umjesto tri večeri. Naime, izostala je dodjela „Prinčevih nagrada“, koje su se dodjeljivale u raznim kategorijama – najboljim autorima, tekstopiscima, aranžerima, kompozitorima, izvođačima i slično. Bučevac kaže da razloge tome treba tražiti u opštoj finansijskoj krizi i smanjenom budžetu kojim raspolažu u organizaciji festivala.

– S obzirom da je muzika skup posao, ekonomska, materijalna i finansijska kriza su svakako uticale i na autore i izvođače kompozicija, koji se samim tim, prijavljuju u manjem broju, te će dodjela „Prinčevih nagrada“ izostati i ove godine – kaže Bučevac.

Održavanje drugog muzičkog festivala, „Pjesma Mediterana“ u Budvi, još je neizvjesno. Bučevac kaže da to ne ide u korist hercegnovskom festivalu, makar kad je o marketingu riječ, jer i jedan i drugi su dobra reklama, prije svega za Crnu Goru i njenu muzičku scenu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code