ZA SVJETSKI DAN MUZIKE 3 KONCERTA MUZIČKE ŠKOLE

ZA SVJETSKI DAN MUZIKE 3 KONCERTA MUZIČKE ŠKOLE

853
0
Podijeli

muzicka skola hnPrvi put u Herceg Novom večeras će nizom koncerata biti obilježen 21. jun – Svjetski dan muzike. Učenici novske Muzičke škole zajedno sa profesorima, održaće 3 koncerta na 3 lokacije, kazala je za naš radio direktorka Muzičke škole, Nada Karadžić.
„Prvi koncert biće održan ispred stare zgrade Muzičke škole od 19 h, drugi na trgu Bellavista, pola sata kasnije, dok će treći i najduži koncert, biti održan na Trgu od muzike od 20 h”. Karadžićka je istakla da zbog promjene lokacija nisu bili u mogućnosti da prenose klavir, tako da će posjetioci večeras moći da uživaju uz zvuke violina, gitara, ali i duvačkih instrumenata.
nada karadzic2„S obzirom da je školska godina završena i da je većina učenika odsutna, nastupiće uglavnom iz gudačkog i duvačkog odsjeka, kao i profesor gitare Sanjin Kitić i profesorica flaute Ivana Petković”.
Nastupiće 20 učenika, koji su spremili raznovrstan repertoar.
Inače, Karadžićka ističe da još uvijek nije postignut dogovor oko korišćenja prostorija stare Muzičke škole u Herceg Novom, koje su date na korišćenje Hercegnovskom pozorištu. Ona je podsjetila da je na posljednjem sastanku održanom prošle godine, predsjednik Herceg Novog, Dejan Mandić obećao da će Hercegnovskom pozorištu obezbijediti nove prostorije, a zgrada stare škole ponovo ustupiti Muzičkoj školi Herceg Novi.
„Mi smo u velikim pripremama da taj objekat adaptiramo, opremimo ga novim instrumentima i damo mu pravu namjenu. Nadam se da ćemo uspjeti da postignemo neki dogovor kako bi se za Hercegnovsko pozorište našlo drugo rješenje” – ocjenjuje Karadžićka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code