ZA TRI DANA FESTIVALA SEA DANCE-A PRIHODOVANO 7 MILIONA EURA

ZA TRI DANA FESTIVALA SEA DANCE-A PRIHODOVANO 7 MILIONA EURA

100
0
Podijeli

Festival “Sea Dance” koji je održan od 15. do 17. jula na plaži Jaz kod Budve, doprinio je crnogorskog turističkoj privredi sa oko 7 miliona eura, dok je vrijednost promocije Budve kao moderne svjetske turističke destinacije još barem tolika – pokazuju prve procjene festivala koje su danas saopštili organizatori.

Turistička posjeta Budvi u odnosu na prošlu godinu prvi put je porasla za vrijeme festivala i to čak za 11%.
Bila je velika čast ugostiti Sea Dance festival, za koji sada sa sigurnošću, mogu da kažem da je najveći muzički događaj koji je Budva ikad imala. Već počinjemo planiranje novog izdanja festivala, jer je naša želja da Sea Dance postane tradicija, i događaj na koji se čeka tokom cijele godine – izjavio je Aleksandar Armenko, direktor Turističke organizacije Budva.
Više od 80 000 posjetilaca prošlo je za tri dana kroz kapije Sea Dance Festivala, a turistička posjeta imala je mnogostruke benefite za ekonomiju Budve i Crne Gore. Turisti su prosječno za cio period boravka trošili 327 eura po osobi, a najbolji gosti bili su posjetioci iz Velike Britanije sa ukupnom potrošnjom od prosječno 534 eura po osobi. Oko 40% ukupnog broja ljubitelja dobre zabave koristilo je privatni smeštaj, dok je oko 25% bilo u kampu.
Najviše gostiju bilo je iz zemalja bivše Jugoslavije, koji su činili polovinu ukupnog broja, iz Zapadne Evrope došla je trećina posjetilaca, iz Istočne Evrope 11,5%, dok su oko 7% činili internacionalni gosti iz prekookeanskih zemalja, od Australije do Kanade. Gledano po zemljama, najveći broj turista je došao iz Srbije (22%), Velike Britanije (12%) i Holandije (8%).
Zanimljiva je i obrazovna struktura posjetilaca festivala – čak 85% gostiju su studenti ili visokoobrazovani pojedinci, što je daleko više nego obrazovni prosjek zemalja Balkana.

Picerija i restoran

Morsko izdanje EXIT-a, Sea Dance Festival, tokom tri večeri, od 15. do 17. jula predstavio je na plaži Jaz, na 6 bina neka od najznačajnijih imena svjetske muzičke scene.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code