Za tri stana lokalnih službenika i namještenika 84.800 eura

Za tri stana lokalnih službenika i namještenika 84.800 eura

7
Podijeli

Pred odbornicima lokalnog parlamenta u Herceg Novom na 6. redovnoj sjednici, u utorak, 24. jul naći će se dva predloga Odluka kojima se riješava stan za troje službenika i namještenika zaposlenih u organima lokalne uprave, posebnim i stručnim službama.

Opština bi najprije trebalo da obezbijedi 3 stana, dva po 50 i jedan od 45 kvadrata, po cijeni od 640 eura po kvadratu za jedan od 50 i jedan od 45 i 480 eura po kvadratu za drugi površine 50m².

Picerija i restoran

Stanovi su upisani na ime “Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju” DOO Podgorica, kome će iz kase lokalne uprave za ova tri stana biti uplaćeno 84.800 €.

Staanovi su upisani u List nepokretnosti 1180 KO Podi. Kako je navedeno u predlogu Odluke, nakon što stanovi budu upisani kod Uprave za nekretnine PJ Herceg Novi kao svojina Opštine Herceg Novi, bez tereta i ograničenja, oni će biti ponuđeni lokalnim službenicima i namještenicima na otkup po istoj kupoprodajnoj cijeni po kojoj ih je otkupila Opština.

Pravo da na ovaj način dobije krov nad glavom, prema predloženoj Odluci, ima lokalni službenik i namještenik koji je u radnom odnosu na neodređeno vrijeme, a koji nije riješio stambeno pitanje, pod uslovima da on, njegov bračni drug, osoba sa kojim živi u vanbračnoj zajednici ili član njegovog porodičnog domaćinstva nemaju stan, odnosno porodičnu stambenu zgradu u svojini, susvojini ili zajedničkoj svojini, na području Crne Gore.

Inače, ovom Odlukom bliže se uređuju način, kriterijumi i postupak za kupovinu stanova pod povoljnijim uslovima zaposlenih u organima lokalne uprave i službama Opštine Herceg Novi.

Obrazloženo je da će o rješavanju stambenih potreba odlučivati Komisija za rješavanje stambenih potreba službenika i namještenika, koju čine predsjednik i 4 člana.

7 Komentari

 1. “… pod uslovima da on, njegov bračni drug, osoba sa kojim živi u vanbračnoj zajednici ili član njegovog porodičnog domaćinstva nemaju stan, odnosno porodičnu stambenu zgradu u svojini, susvojini ili zajedničkoj svojini, na području Crne Gore.” Da li je ovo u skladu sa Ustavom i iz njega izvedenim zakonskim propisima. Sta ako je neko u posjedu nekretnine dobijene nasljedjem ili poklonom, tj. nije iz radnog odnosa?

 2. Mene zanima ko je dozvolio velikim kamionima da koriste uski put na Pode povise Torijuna a soferi se tako bahato ponasaju tako da mi kaji smo pravili taj put iz sopstvenih sredstava smo svaki dan ugrozeni kad dolazimo do svojih kuca jer kamion stane nasred puta i nema sanse da se pomjeri i onda svaki dan je veliki zastoj tako ako se nesto ne preduzme nama jeduno ostaje da blokiramio te kamijondzije i sprijecimo tu bahatost.

  6
  1
 3. Pa naravno trebaju i stanovi jos , malo im je sto imaju plate koje imaju a nista ne rade, pa sve ostale benificije tako da im treba svima po jedan stan-apartman cisto da im se nadje.

  Ipak je Opstinarima teze doci do stana sa njihovim platame a ne lako kao radnicima Rode/Volija ili slicno pa im treba pomoc.

  Treba organizovat radne akcije i skupljanje para za greota jadne Opstinare da im se pomogne.

  34
  8

Ostavite komentar

*

code