Početna Ke Nova Za trku karića “KAROTRC 2020” prijavljeno 120 takmičara, prijave otvorene do ponoći

Za trku karića “KAROTRC 2020” prijavljeno 120 takmičara, prijave otvorene do ponoći

13

Povodom treće trke karića “KAROTRC 2020” u Herceg Novom u okviru programa 51. Praznika Mimoze, organizatori 7. marta najavljuju pravi spektakl na ulicama grada.

– Manifestacija koja je prvi put organizovana u Crnoj Gori 2018. pobrala je veliko interesovanje domaćih i medija iz regiona, tako da očekujemo da će ova godina pokazati još jednom da je Herceg Novi grad u koji morate doći da biste vidjeli i osjetili tu energiju – priča Ivan Peulić iz NVO Maškare.

Prijavljeno je 120 takmičara i to 52 takmičara u kategoriji K1, 22 ekipe u kategoriji K2 i 6 ekipa u kategoriji K3, što pokazuje da je interesovanje veoma veliko, jer, kako kažu, manifestacija kakva je “KAROTRC” definitivno raste iz godine u godinu. Tako je ove godine 30 takmičara više prijavljeno u odnosu na prethodnu.

U subotu 7. marta, u 11 časova startovaće probna trka za sve takmičare, a u 12 časova zvanično trku će otvoriti potpredsjednik Opštine, Miloš Konjević.

Karići u kategoriji K1 startuju u 12h, K2 u 13h i K3 u 14h. Sabiranje rezultata je na Škveru, kao i proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i pehara u 15h.

Uz lokalnog DJ i dobru muziku biće upriličen program kod spomenika Tvrtku.

Peulić napominje da pravo takmičenja imaju svi od 14 do 65 godina, a mlađi od 18 moraju biti prijavljeni uz prisustvo roditelja i uz odgovarajući dokument.

-Svakako moramo napomenuti da je trka međunarodnog karaktera i da su za sada učešće prijavili takmičari iz Splita, Šibenika, Trebinja, Mostara, Kruševca, Beograda, Podgorice, Budve, Kotora, Tivta i naravno iz Herceg Novog, najviše. Ove godine je znatno pojačan dio ekipa ljepšeg pola, što nam pričinjava zadovoljstvo, jer govori da nema razlika u jačini pola, i da će djevojke dati sve od sebe da budu na “crti” sa momcima koji već uveliko treniraju – ističe Peulić.

On dodaje da im svakog dana pristižu slike i video materijali priprema i treninga, pa tako i našeg poznatog sugrađanina Ramba Amadeusa, koji će ove godine sa svojom “Fap Mašinom” izaći na trku.

Učešće su najavila i lokalna preduzeća, pa građani Novog i gosti imaju veliki izbor da navijaju za svoje favorite.

Nagrade obezbijeđuju sponzori i Opštine Herceg Novi, i to u kategorijama najatraktivnije vožnje, najbržeg, najsporijeg i najstarijeg takmičara. Biće nagrađen i najmaškaraniji karić, jer je u toku u Praznik Mimoze, koji je prepoznat kao brend po tradicionalnim maskenbalima.

Peulić poziva takmičare da posljednju sedmicu daju mašti na volju i da se potrude oko dekoracije svojih “bolida” i da već u 9h ujutro u subotu budu na startu radi prijema i tehničkog prgleda.

Uz podršku Opštine Herceg Novi, nevladina organizacija Maškare kao organizator ovog događaja, napominje da se danas do ponoći zainteresovani mogu prijaviti za trku, jer prijave zatvaraju tačno u ponoć.

13 Komentari

 1. JOS KOJI DAN PA CEMO MI KAROCAMA DO PJACE KAD VOLAREVA MOZE U PATIKE JER SE BOJI SA NOGOM KROCIT STO NEBI MI KOJI VOLIMO SKALINE .CUCETE JA CU PRVI KRENUT A VI POLAKO ZAMNOM NEMOJTE KATICA NEGO SALATIC NEK IDE PO RIBU I SALATU

 2. Dajte Katicu I ekipi po jedan karic nek se zalete…e to bi bio gust za gledanje…Inace I picigin I turnir u briskuli I trka karica su super manifestacije.Za picigin mi je zao sto se ne odrzava na staru banju.Al bice I tu malo politike,ko zna.Grijesim li ako kazem da za povratak malo bokeske duse mozemo zahvaliti nasem S.Koprivici.

  16
  4
  • Bokeljka, šljunak se pri padu nakon skoka barem malo udubi – izmiče.
   Sitan pijesak stare banje je tvrd kao beton!!! Eto, to je mana sitnog pijeska.
   Igrao sam i na šljunku i na na sitnom pijesku stare banje pa znam tazliku.
   Pozdrav Koprivici!

   6
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code