Početna Društvo Za ubistvo Radovana Matovića Rakele osumnjičen Nikšićanin

Za ubistvo Radovana Matovića Rakele osumnjičen Nikšićanin

0

Crnogorska policija rasvijetlila je ubistvo Radovana Matovića iz Herceg Novog koje je izvršeno u noći između 20. i 21. februara 2016. godine u Đenovićima, a za ubistvo je osumnjičen M.Ž. (50) iz Nikšića, saopštila je Uprava policije.

Radovan Matović

Sumnja se da je M.Ž. lišilo života R.M. upotrebom vatrenog oružja. Beživotno tijelo R.M. pronađeno je 21. februara 2016. godine u njegovom vozilu.

Picerija i restoran

Policija je protiv M.Ž. državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni M.Ž. je trenutno nedostupan nadležnim pravosudnim organima Crne Gore. Slijedi preduzimanje potražnih aktivnosti i na međunarodnom nivou radi lociranja i lišenja slobode ovog lica.

Policija je, radeći na rasvjetljavanju ubistva R.M, preduzela niz aktivnosti koje su dovele do identifikovanja M.Ž. Na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela radio je i Tim za rasvjetljavanje teških krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata koji je u oktobru prošle godine formirao direktor Uprave policije.

Nakon počinjenog krivičnog djela policijski službenici su izvršili uviđaj, kojim je rukovodio nadležni tužilac, a tokom kojeg su izuzeti tragovi i predmeti koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Policija je, radi rasvjetljavanja ubistva, sprovela kriminalističku obradu nad više lica i preduzela niz operativno – taktičkih i tehničkih mjera i radnji koje su dovele do identifikovanja lica osumnjičenog da je izvršilo navedeno krivično djelo.

Prioritet u radu Uprave policije je preduzimanje mjera i radnji na sprječavanju i rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela protiv života i tijela. Po formiranju navedenog Tima, u kontinuitetu su, pripadnici Sektora kriminalističke policije i Centra bezbijednosti Herceg Novi, preduzimali policijsko – tužilačke aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva R.M. Na osnovu svih preduzetih aktivnosti, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, prikupljeni su materijalni i personalni dokazi koji ukazuju na osnovanu sumnju da je M.Ž. lišio života R.M.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code