Početna Društvo Za uređenje i sanaciju infrastrukture u rezervatu Solila skoro 20 hiljada eura

Za uređenje i sanaciju infrastrukture u rezervatu Solila skoro 20 hiljada eura

0

U rezervatu prirode Solila u Tivtu okončano je uređenje i sanacija infrastrukture za koju je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom angažovalo firmu Arhibiro doo iz Budve. Ukupna vrijednost radova iznosila je nešto preko 19 hiljada eura.

Foto: Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore

Kako saopštavaju iz JPMD, radovi su obuhvatili izgradnju i postavljanje nadstrešnice koja posjetocima pruža novo mjesto i kutak za odmor. Ona je izgrađena od drvenih stubova visine 2,3m obima 30 cm, dok je krov prekriven tegolom koja pravi hlad u ljetjim mjesecima. Oko nastrešnice su postavljene 3 manje i 3 veće drvene klupe kao i sto, a blizina Široke rijeke omogućava uživanje posjetiocima u posmatranju ptica i čarima rezervata. Vrijednost radova iznosila je oko 9.341,20 eura ( sa uračunatim PDV).

Takođe, obavljeno je sezonsko uređenje i popravka infrastrukture koja je obuhvatila sanaciju drvenih i metalnih tabli, drvenih podesta na mostovima sa rukohvatima, farbanje i sanaciju krovova na kulama, uređenje staza, farbanje čeličnog mosta i druge neophodne poslove na infrastrukturti u rezervatu. Vrijednost radova bila je oko 9.805,84 eura (sa uračunatim PDV).

Solila su 2008. godine proglašena specijalnim florističko-faunističkim rezervatom. Rješenjem Zavoda za zaštitu prirode vode se kao zaštićeni objekat prirode radi očuvanja rijetkih, prorijeđenih i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta, prevashodno ornitofaune i biljnih zajednica.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom nastaviće da sprovodi aktivnosti radi očuvanja kulturne baštine ovog područja i unaprijeđenja turističke ponude Crne Gore.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code