Za uspješniju sezonu i legalne tokove: Inspekcijski nadzor od 1.juna detaljan i...

Za uspješniju sezonu i legalne tokove: Inspekcijski nadzor od 1.juna detaljan i kvalitetan

5269
15
Podijeli

Pojačanim nadzorom inspekcija u turističkoj sezoni, koji počinje 1. juna, uticaće se na povećanje naplate budžetskih i lokalnih prihoda i porast broja registrovanih preduzeća, ocijenjeno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Koordinacioni tim u toku turističke sezone usmjeravaće  i koordinirati rad inspekcija u skladu sa dinamičkim planom, aktuelnostima na terenu i inicijativama za inspekcijski nadzor.

Picerija i restoran

“Članovi tog tima su glavni inspektori inspekcija Uprave koje učestvuju u pojačanom inspekcijskom nadzoru u sezoni, a njegovo sjedište je u Budvi”, rekli su iz Uprave agenciji Mina-business.

Pojačan nadzor u turističkoj sezoni imaće uticaj na tržište robe i usluga, u smislu njihove evidencije u prometu, izdavanja računa, uplate dnevnih pazara, kao i zaštite života i zdravlja ljudi. Takođe, kao posljedica pojačanog nadzora zdravstveno-sanitarnih inspektora očekuje se porast broja obaveznih zdravstvenih pregleda osoba zaposlenih u proizvodnji i prometu hrane i predmeta opšte upotrebe.

Pored toga, jedan od očekivanih efekata pojačanog nadzora je povećanje legalno zaposlenih radnika. Dalje unaprijeđenje će se postići u dijelu zaštite i zdravlja na radu zaposlenih.

“Očekivani efekti aktivnosti pojačanog nadzora doprinijeće poboljšanju kvaliteta cjelokupne turističke ponude naše zemlje”, dodali su iz Uprave.

U cilju kvalitetnog praćenja pojačanog inspekcijskog nadzora u toku ljetnje turističke sezone, Koordinacioni tim održava redovne sastanke kojim, pored glavnih inspektora – koordinatora opština, prisustvuju i predstavnici Morskog dobra, načelnici komunalne policije svih primorskih opština, kao i drugi relevantni saradnici.

Pored svakodnevnog timskog rada inspektora, organizovaće se i ad hoc mobilne ekipe koje će obaviti nadzor u ostalim turističkim centrima.

Koordinacioni tim će usmjeriti aktivnosti na sanitarno-higijenske uslove u objektima za kolektivni smještaj, posebno u onima za smještaj djece koja pohađaju ‘školu u prirodi’ i đaka i studenata na ekskurzijama, zapošljavanje, radne odnose i zaštitu i zdravlja na radu, promet mesa i ribe u ugostiteljskim objektima i svim drugim prodajnim mjestima u kojima se obavlja rukovanje hranom, posebno u pogledu deklarisanja, sledljivosti – porijekla, higijene tokom rukovanja, higijene zaposlenih, kao i nadzor u proizvodnim objektima i na zelenim pijacama.

Usmjeriće aktivnosti i na kupališta, u pogledu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova, spasilačke službe, kao i izdavanje fiskalnih računa i poštovanja pravila o postavljanju plažnog mobilijara na kupalištima, privatni smještaj i takozvane ‘dilere soba’ u saradnji sa lokalnom inspekcijom i Upravom policije, pružanje usluga raftinga i sportsko-avanturističkih usluga, naveli su iz Uprave.

Koordinacioni tim će, kako se zaključuje, usmjeriti aktivnosti na kampove u primorskim opštinama i planinskim turističkim centrima, turističke agencije i vodiče, kao i izletničke programe, usluge rent a car-a i pružanja parkinga, kao i zdravstvene zaštite građanima.

15 Komentari

 1. kada cete poceti da kontrolisete nelegalne izdavaoce smjestaja
  vjerovatno nikad
  bitno da nas legalne obilazite jednom sedmicno
  pogledajte setaliste duz rivijere,kao da smo u siriju,
  i onda ce opet sezona biti bolja za 0,2 posto nego prosla

  jadna nam majka kao i svake godine
  8  1
 2. Pa ja ovo shvatam da ne mozes poceti da radis odmah ce da te savataju i nbiju te s jedno 1500 eura koje moras krv propljuvat da zaradis. Pa potate li se vi imaju li nasa djeca sta da jedu. Bando razularena. Ovog puta treba svi da se organizuju i potjeraju ove sto progone ljude koji teskom mukom placaju sto moraju a neki ne placaju nikome nista opet ce biti partijska selekcija. Pih
  17  2
 3. Neželjena posljedica inspekcijskog nadzora u junu jeste da u HN otvaraju lokale tek početkom jula, jer onu nekolicinu što se prevare da otvore, oderu naživo. Ne vjerujem da to neko radi namjerno, ali tako nekako ispadne.
  16  3
 4. Kao i svake godine obilazice sve koji se trude da budu legalni, zasto se inspektori ne potrude da obidju nelegalne izdavaoce, restorane koji nemaju osnovne sanitarne uslove
  23  0
 5. Pa treba nas sada oderati zato sto nema eura u budzetu.
  Gospodo moja draga nemogu vam ljudi sa malim preduzecima izdržavati ovoliki državni aparat i administraciju.
  Da ste ostavili hotele i ostalu infrastrukturu u opstini koja je nekada bila u funkciji turističke sezone sa njima i privatnim sektorom nešto bi se i uradilo ovako davite mala preduzeca.
  Da nepricamo o propaloj industriji proizvodnji lošim privatizacijama Itd,Itd, Itd.
  34  2
 6. sta se bunite sad ce KATIC i MICA da napune grad turistima imacete okle placa kazne , a sledece godine ukidaju parking serviz ,grade bolnicu , banju renoviraju a nezaposlenih nece biti ……..!!!!! e zaboravih reci gradu netreba regionalni tako da nece biti poskupljenja vode .
  26  17
 7. Podržavamo red u turizmu.
  Ne pročitah da će inspekcija zaštiti i gradjane od BUKE.
  Taj vrući krompir ne želi niko u svom dvorištu.Obećavani lokatori za buku više niko i ne spominje, tako da i ovog ljeta očekujte haos.
  32  4

Ostavite komentar

*

code