Za uspješniju sezonu i legalne tokove: Inspekcijski nadzor od 1.juna detaljan i...

Za uspješniju sezonu i legalne tokove: Inspekcijski nadzor od 1.juna detaljan i kvalitetan

5318
15
Podijeli

Pojačanim nadzorom inspekcija u turističkoj sezoni, koji počinje 1. juna, uticaće se na povećanje naplate budžetskih i lokalnih prihoda i porast broja registrovanih preduzeća, ocijenjeno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Koordinacioni tim u toku turističke sezone usmjeravaće  i koordinirati rad inspekcija u skladu sa dinamičkim planom, aktuelnostima na terenu i inicijativama za inspekcijski nadzor.

Picerija i restoran

“Članovi tog tima su glavni inspektori inspekcija Uprave koje učestvuju u pojačanom inspekcijskom nadzoru u sezoni, a njegovo sjedište je u Budvi”, rekli su iz Uprave agenciji Mina-business.

Pojačan nadzor u turističkoj sezoni imaće uticaj na tržište robe i usluga, u smislu njihove evidencije u prometu, izdavanja računa, uplate dnevnih pazara, kao i zaštite života i zdravlja ljudi. Takođe, kao posljedica pojačanog nadzora zdravstveno-sanitarnih inspektora očekuje se porast broja obaveznih zdravstvenih pregleda osoba zaposlenih u proizvodnji i prometu hrane i predmeta opšte upotrebe.

Pored toga, jedan od očekivanih efekata pojačanog nadzora je povećanje legalno zaposlenih radnika. Dalje unaprijeđenje će se postići u dijelu zaštite i zdravlja na radu zaposlenih.

“Očekivani efekti aktivnosti pojačanog nadzora doprinijeće poboljšanju kvaliteta cjelokupne turističke ponude naše zemlje”, dodali su iz Uprave.

U cilju kvalitetnog praćenja pojačanog inspekcijskog nadzora u toku ljetnje turističke sezone, Koordinacioni tim održava redovne sastanke kojim, pored glavnih inspektora – koordinatora opština, prisustvuju i predstavnici Morskog dobra, načelnici komunalne policije svih primorskih opština, kao i drugi relevantni saradnici.

Pored svakodnevnog timskog rada inspektora, organizovaće se i ad hoc mobilne ekipe koje će obaviti nadzor u ostalim turističkim centrima.

Koordinacioni tim će usmjeriti aktivnosti na sanitarno-higijenske uslove u objektima za kolektivni smještaj, posebno u onima za smještaj djece koja pohađaju ‘školu u prirodi’ i đaka i studenata na ekskurzijama, zapošljavanje, radne odnose i zaštitu i zdravlja na radu, promet mesa i ribe u ugostiteljskim objektima i svim drugim prodajnim mjestima u kojima se obavlja rukovanje hranom, posebno u pogledu deklarisanja, sledljivosti – porijekla, higijene tokom rukovanja, higijene zaposlenih, kao i nadzor u proizvodnim objektima i na zelenim pijacama.

Usmjeriće aktivnosti i na kupališta, u pogledu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova, spasilačke službe, kao i izdavanje fiskalnih računa i poštovanja pravila o postavljanju plažnog mobilijara na kupalištima, privatni smještaj i takozvane ‘dilere soba’ u saradnji sa lokalnom inspekcijom i Upravom policije, pružanje usluga raftinga i sportsko-avanturističkih usluga, naveli su iz Uprave.

Koordinacioni tim će, kako se zaključuje, usmjeriti aktivnosti na kampove u primorskim opštinama i planinskim turističkim centrima, turističke agencije i vodiče, kao i izletničke programe, usluge rent a car-a i pružanja parkinga, kao i zdravstvene zaštite građanima.

15 Komentari

 1. kada cete poceti da kontrolisete nelegalne izdavaoce smjestaja
  vjerovatno nikad
  bitno da nas legalne obilazite jednom sedmicno
  pogledajte setaliste duz rivijere,kao da smo u siriju,
  i onda ce opet sezona biti bolja za 0,2 posto nego prosla

  jadna nam majka kao i svake godine

  8
  1
 2. Pa ja ovo shvatam da ne mozes poceti da radis odmah ce da te savataju i nbiju te s jedno 1500 eura koje moras krv propljuvat da zaradis. Pa potate li se vi imaju li nasa djeca sta da jedu. Bando razularena. Ovog puta treba svi da se organizuju i potjeraju ove sto progone ljude koji teskom mukom placaju sto moraju a neki ne placaju nikome nista opet ce biti partijska selekcija. Pih

  17
  2
 3. Neželjena posljedica inspekcijskog nadzora u junu jeste da u HN otvaraju lokale tek početkom jula, jer onu nekolicinu što se prevare da otvore, oderu naživo. Ne vjerujem da to neko radi namjerno, ali tako nekako ispadne.

  16
  3
 4. Kao i svake godine obilazice sve koji se trude da budu legalni, zasto se inspektori ne potrude da obidju nelegalne izdavaoce, restorane koji nemaju osnovne sanitarne uslove

  23
 5. Pa treba nas sada oderati zato sto nema eura u budzetu.
  Gospodo moja draga nemogu vam ljudi sa malim preduzecima izdržavati ovoliki državni aparat i administraciju.
  Da ste ostavili hotele i ostalu infrastrukturu u opstini koja je nekada bila u funkciji turističke sezone sa njima i privatnim sektorom nešto bi se i uradilo ovako davite mala preduzeca.
  Da nepricamo o propaloj industriji proizvodnji lošim privatizacijama Itd,Itd, Itd.

  34
  2
 6. sta se bunite sad ce KATIC i MICA da napune grad turistima imacete okle placa kazne , a sledece godine ukidaju parking serviz ,grade bolnicu , banju renoviraju a nezaposlenih nece biti ……..!!!!! e zaboravih reci gradu netreba regionalni tako da nece biti poskupljenja vode .

  26
  17
 7. Podržavamo red u turizmu.
  Ne pročitah da će inspekcija zaštiti i gradjane od BUKE.
  Taj vrući krompir ne želi niko u svom dvorištu.Obećavani lokatori za buku više niko i ne spominje, tako da i ovog ljeta očekujte haos.

  32
  4

Ostavite komentar

*

code