Početna Sport Za vikend brdska trka Kotor-Trojica

Za vikend brdska trka Kotor-Trojica

0

Međunarodna brdska auto trka Kotor (MBAT Kotor 2019 – “Memorijal Tripo Bukilica”) u organizaciji Auto moto sportskog kluba (AMSK) Kotor, biće održana 1. i 2. juna, saopštili su organizatori.

Trka se boduje za šampionate Centralno evropske zone (CEZ), Hrvatske, Auto moto sportskih klubova Crne Gore, kao i za KUP Kotora.

Za ovogodišnje takmičenje prijavljeno je preko 100 vozača iz Crne Gore i regiona, među kojima je i Laslo Šaš koji je ostvaro najbolji rezultat na prošlogodišnjoj trci Kotor – Trojica.

Tehnički prijem i verifikacija vozila zakazani su za danas od 14 do 19 sati, a vanredni tehnički pregled sjutra, od 8 do 8:30 sati. Prva trening vožnja, u subotu, je u 12.00 sati, a druga je zakazana 30 minuta nakon završetka prve. U nedjelju, nakon svečanog otvaranja, prva trka vozi se u 11 sati, a druga 30 minuta po završetku prve.

Redovno saobraćanje, na dionici Kotor-Trojica, biće onemogućeno i u subotu i u nedjelju, od 8 sati do završetka trke.

MBAT Kotor 2019 podržali su Ministarstvo sporta i mladih, kao i brojni sponzori i prijatelji automobilizma.

Direktor ovogodišnje međunarodne trke je Nenad Bukilica, a zamjenici su Mato Sebalj i Dubravko Ćikor iz Hrvatske.

AMSK Kotor, organizator trke, je na prvoj ovogodišnjoj brdskoj trci na Podima osvojio prvo mjesto u generalnom plasmanu.

Nakon trke u Kotoru slijede: Glava Zete 22. – 23. jun, Lovćen 5. – 6. juli, Pljevlja 24. – 25. avgust i Dubrovnik 5. – 6. oktobar.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code