ZA VIKEND ĆE “ODZVONITI” GLODARIMA – DERATIZACIJA NA PODRUČJU HERCEG NOVOG

ZA VIKEND ĆE “ODZVONITI” GLODARIMA – DERATIZACIJA NA PODRUČJU HERCEG NOVOG

127
0
Podijeli

Od Debelog brijega do Kamenara biće ovog vikenda urađena dugo očekivana deratizacija.

Potpisan je novi ugovor sa kompanijom iz Podgorice specijalizovanom za ovu vrstu posla, kazao nam je sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine, Marko Mirjanić.
Riječ je o podgoričkoj firmi “DI SAN” kojoj će biti potrebno tri dana za deratizaciju, koja će se raditi na svim kritičnim tačkama, po školama i vrtićima, ali i na ostalim mjestima na koja su ukazivali građani.
– Deratizacija je obavljana već jednom tokom proljeća i trebalo je da bude i u oktobru, ali firma koja je tada bila angažovana zatvorena je na zahtjev inspekcije. Zato ćemo ovo uraditi sada i nadamo se da ćemo ovim riješiti problem glodara – kazao je Mirjanić.
Čitav posao koštaće 2.780 eura, bez PDV-a.
Inače, na neobičnu i izraženu pojavu glodara prvi je već početkom septembra ukazao mještanin Bijele, ali mu tada niko nije vjerovao, pa je sve djelovalo kao uzbuna bez razloga, sa tendecioznim namjerama.
U posljednjih 20 i više dana, problem sa pacovima i miševima postao je očigledan i u drugim djelovima novske opštine, pa je i Komunalnoj policiji stizalo podosta prijava i pritužbi građana, koji su tražili da se problem hitno riješi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code