ZA VIKEND OTVORENO PRVENSTVO CRNE GORE U PLIVANJU

ZA VIKEND OTVORENO PRVENSTVO CRNE GORE U PLIVANJU

153
0
Podijeli

Na otvorenim bazenima SC Morača u Podgorici 12. i 13. jula biće održano otvoreno prvenstvo Crne Gore u plivanju. Očekuje se nastup od oko 300 inostranih i 100 plivača iz Crne Gore.

Uz 6 plivačkih klubova iz Crne Gore (PVK Jadran Herceg Novi, Stari grad iz Budve, Vaterpolo i plivački klub Budva, vaterpolo i plivački klub Primorac, PK Pelikan i PK Nikšić iz Nikšića), očekuje se učešće i deset reprezentativaca iz Hrvatske, pet plus jedan iz Srbije, šest plus jedan iz Italije, reprezentacije Slovenije i BiH sa pet plus jednim takmičarom, kao i 15 takmičara sa Kosova. Pored njih, nastupiće i članovi PK “Olimpija” iz Ljubljane. Plivaće na 50, 100 i 200 slobodno, 50 i 100 delfin, leđno i prsno i 200 mješovito, kao i u štafeti 4×50 slobodno i 4×50 mješovito.
PK Jadran iz Herceg Novg predstaviće 20 takmičara koje vodi trenerka Ćorović, kao i 5 reprezentativaca, kazao nam je trener PK Jadran, Sead Adrović. U reprezentativnom dresu nastupiće Marko Vranić, Lara Milak, Jovana Terzić, Anđela Antunović i Anastasija Vico.
“Očekujem da ćmo ovaj put na Otvorenom prvenstvu da dominiramo i da će PK Jadran od svih crnogorskih klubova imati najbolje rezultate. U posljednjem periodu ostvarili smo zaista dobre rezultate pa očekujem da ćemo u konkurenciji crnogorskih klubova biti najbolji. Nastupamo u velikom broju, a i kvalitet plivača se od prošle godine dosta podigao” – ističe Adrović.
Takmičari će se nadmetati u konkurenciji mlađih i starijih pionira, kadeta, juniora i seniora. Najbolji plivač i plivačica u apsolutnoj konkurenciji, oni koji budu imali najveći zbir FINA bodova iz dvije discipline, biće nagrađeni sa po 200 eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code