Početna Društvo Za vikend proslava dva velika jubileja: 135 god Gradske muzike, 50 godina...

Za vikend proslava dva velika jubileja: 135 god Gradske muzike, 50 godina mažoretki

3

Ansambli Gradske muzike Herceg Novi i mažoretki obilježiće tokom predstojećeg vikenda 135 godina rada Gradske muzike i 50 godina rada mažuretki. Prema najavi, program će biti organizovan tokom dvije večeri, u subotu, 21. i nedjelju 22. avgusta.

Za subotu veče planiran je svečani defile od 20 h koji će krenuti sa platoa ispred zgrade Opštine do Trga Nikole Đurkovića. U defileu učestvuju oba ansambla.

„U defileu mažoretki učestvovaće sve mažoretke počev od prvog sastava 1971. godine, a koje su bile u mogućnosti da se odazovu pozivu“, kaže se u najavi.

Možoretke će imati unificiranu garderobu, budući da je u toku izrada jednoobraznih majici, u crvenoj ili bijeloj boji, u kombinaciji sa bijelim suknjama ili pantalonama.

U programu će još učestvovati Viteško društvo Sv. Stefan i trombonjeri.

Drugi dio proslave biće organizovan u nedjelju, 22. avgusta od 20 h, ali na tvrđavi Forte Mare.

Na kuli će, kako je predviđeno, biti upriličena foto izložba i kulturno umjetnički program posvećen predsjednicima i dobrotvorima društva. Specijalna gošća biće prijateljica ansambla Gradske muzike, prvakinja opere SNP Novi Sad, Jelena Končar.

Programi će biti organizovanje uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mjera.

Organizatori i sponzori manifestacije su: Opština Herceg Novi, JUK Herceg Fest, Turistička organizacija Herceg Novi, Vodovod i kanalizacija doo, Biro KONTO, NVO Udruženje žena Fešta – Baošići, NVO Bonaca Zelenika i KUD Ilija Kišić, Zelenika.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code