Za vikend „Regata bokeških ostrva“

Za vikend „Regata bokeških ostrva“

1
Podijeli

Regata krstaša pod nazivom „Regata bokeških ostrva“, u organizaciji JK „Jugole Grakalić“ iz Herceg Novog, održaće se ovog vikenda u akvatorijumu Bokokotorskog zaliva, na ruti dugoj 27 nautičkih milja, kazao je za Radio Jadran predsjednik JK „Jugole Grakalić“, Predrag Vukčević.

Ilustracija

– Regata kreće iz Herceg Novoga, ide oko Mamule, Svetog Marka, preaških ostrva i nazad u Herceg Novi. Ovom regatom smo željeli da objedinimo jednu rutu koja je izuzetno atraktivna za jedrenje. To je regata koju u budućnosti planirano da razvijamo i da njome promovišemo jedrenje kroz Boku – kazao je on.

Picerija i restoran

Po njegovim riječima, ovo prvo izdanje regate je neka vrsta testa, pa će ušestvovati samo domaći jedriličari, uglavnom iz Boke.
Prvobitni plan je bio da start bude sjutra u 10 časova, ali kako je u najavi loše vrijeme start regate će najvjreovatnije biti odložen za nedjelju. Vukčević je mišljenja da će ova regata okupljati dosta jedriličara, a u „Jugole Grakalića” će raditi na njenoj promociji, jer ona predstavlja jedan vid produžetka nautičke sezone u zalivu.

– Regatu smo registrovali, iako je ovo neka vrsta testa, jer je ruta prilično dugačka i zahtjevna, pa želimo najprije da vidimo kako će je domaći jedriličari savladati – ističe Vukčević.

Cilj regate je na Škveru. Predviđeno vrijeme za kraj regate je 19 časova, kada će u prostorimaja JK „Jugole Grakalić“ biti organizovano proglašenje pobjednika i svečanost uručenja nagrada.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code