Početna Sport Za vikend regata Kup oslobođenja Herceg Novog

Za vikend regata Kup oslobođenja Herceg Novog

0

Jedriličarski klub Jugole Grakalić u čast Dana grada organizuje regatu Kup oslobođenja Herceg Novog 2019. za klase Optimist i Laser sjutra i preksjutra u akvatorijumu hercegnovskog zaliva.

Učešće su najavilli jedriličari iz JK Delfin, JK Lahor i JK Jovo Dabović. Planirano je da se odjedri pet regata, a kup je važeći ukoliko se odjedri najmanje jedna regata. Prvi start je planiran za sjutra u 11h. Za sve klase jedrilica Porto Montenegro Yacht Club u subotu organizuje Regatu PMYC u akvatorijumu tivatskog zaliva.

Krstaško jedrenje ovog vikenda ima predstavnika u inostranstvu. Jedrilica “Shining” i skiper Miloš Radonjić sa posadom, nakon izuzetnog uspjeha na čuvenoj regati Barcolana, na poziv organizatora  ovog vikenda učestvuje na regati  Venice Hospitality Challenge u Veneciji, Italija. Oni su osvojili II mjesto u generalnom plasmanu i I u klasi na  regati Barcolana koja se proteklog vikenda održala u Trstu.

Na Barcolani su jedrili Novljanka Jana Radan, koja je bila članica internacionalne ženske posade i Tivćani Ilija Belan i Rino Tripović koji su jedrili na jedrenjaku na regati Barkolana Classic.

S obzirom da sve polazi od klase Optimist, važno je napomenuti da je JK Lahor protekle nedjelje zebilježio značajne rezultate i u ovoj klasi. Vanja Strahinja se izborila za treće mjesto u klasi Optimist u konkurenciji djevojčica do 12 godina na regati u Dubrovniku u organizaciji JK Orsan, na kojoj jedre najbolji jedriličari Hrvatske.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code