Početna Društvo Za vikend vruće, izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana

Za vikend vruće, izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana

0

Sunčano i veoma toplo vrijeme zadržaće se i u danima vikenda, a neznatno niže temperature očekuju se početkom sljedeće sedmice. Iz AMSCG apeluju na vozače da izbjegavaju duža putovanja u najtoplijem dijelu dana, poštujući termine obustave saobraćaja zbog radova.

Meteorolog, Vučina Popović, kazao je u Jutarnjem programu TVCG da će temepratura vazduha biti niža 2 do 3 stepena početkom naredne sedmice, dok će od srijede temperatura opet biti na 40om podioku Celzijusove skale. Male su šanse na sjeveru za pojavu kiše, rekao je Popović.

U Crnoj Gori do kraja dana biće sunčano i vruće, uz najvišu dnevnu temperaturu do 40 stepeni. I temperature mora biće visoke, do 26 stepeni.

Izbjegavati duža putovanja u najtoplijem dijelu dana

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uz dobru vidljivost, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore, koji je upozorio da zbog visokih temperature treba izbjegavati duža putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Na magistralnim putevima M – 2 Podgorica – Sotonići – Petrovac, M-2 i M-2.4 granični prelaz (GP) Debeli Brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin, od 17 do 22 sata saobraćaj je zabranjen za teretna motorna čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

Na magistralnom putu Podgorica – Cetinje – Budva saobraćaj je zabranjen od 17 do 22 sata, za teretna motorna čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

“Ova zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu”, kazali su iz AMSCG.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Zbog održavanja manifestacije „Dani pamidore, masline i meda u Grblju“, u subotu 31. jula od 12 do 1 sat ujutro, saobraćaj na lokalnom putu (na kat.parc. br. 485 KO Pobrđe) kroz Radanoviće (od skretanja za Pobrđe do skretanja za Popovu ulicu), biće potpuno obustavljen, saopšteno je iz Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Za 24 sata 15 saobraćajnih nezgoda – jedna u Novom

U Crnoj Gori se u posljednja 24 sata dogodilo 15 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe povrijeđene teže, a osam lakše.

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da su se u Podgorici dogodile tri nesreće, a po dvije u Baru, Kotoru, Tivtu i Bijelom Polju. Po jedna saboraćajna nezgoda se dogodila u Danilovgradu, Herceg Novom, Pljevljima i Nikšiću. Izdat je 481 nalog za uplatu novčanih kazni i podnijete 53 prekršajne prijave. Policija je oduzela dva para registarskih tablica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code