Početna Ekonomija Za zakup budućeg novog kupališta i ponte u Baošićima, minimalno godišnje 1...

Za zakup budućeg novog kupališta i ponte u Baošićima, minimalno godišnje 1 euro po kvadratu

1

Dio obale u Baošićima, zapadno od plivališta, biće izdat zakup, do 20 godina, kroz javni poziv Morskog dobra. Riječ je o pojasu oštećene obale i neuređene plaže sa zapadne strane plivališta, u dužini od 80 m i površine 130 kvadrata, uključujući pontu istočno osnovom lokalnog puta, sa pripadajućim akva prostorom.

Kupalište će biti izgrađeno na osnovu odobrenja nadležnih, poštujući osnovu Prostorni plan područja posebne namjene za morsko dobro, odnosno Državnu studiju lokacije – Sektor 5 (Kumbor–Đenovići–Baošići).

Izgradnja i uređenje plaže – kupališta  biće po Urbanističko tehničkim uslovima još od 30. oktobra 2013. godine, koje je izdao opštinski Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju.

Uvažavajući da se lokacija nalazi u obuhvatu granica prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora i njegove zaštićene okoline, izgradnja i uređenje obale obaviće se u skladu sa konzervatoriskim uslovima i projektom, navodi se u dokumentu Vlade.

Morsko dobro se daje na korišćenje na period od maksimalno 20 godina, rok realizacije je najviše 5 godina od dana zaključenja ugovora, minimalna cijena godišnjeg zakupa iznosi 1 € po m², dok bankarska garancija ponude iznosi minimalno 5.000 €.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je dostavilo Ministarstvu održivog razvoja i turizma inovirani Predlog Odluke, od 18. juna ove godine, o objavljivanju javnog poziva.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code