Za zakup zemljišta na Luštici II aneks ugovora, pripremni radovi na Lastavici

Za zakup zemljišta na Luštici II aneks ugovora, pripremni radovi na Lastavici

5
Podijeli

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte razmotrio je Izvještaj o realizovanim investicijama shodno Odluci o davanju u dugoročni zakup zemljišta na poluostrvu Luštica od 1.12.2016 – 15.12.2017. saopšteno je nakon sjednice Savjeta, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković. Iako nije precizirano, vjerovatno je riječ o investitoru Nord star. U Izvještaju se navodi da je Savjet na sjednicama  13. i 14. decembra razmotrio i predložio Vladi da utvrdi II aneks ugovora, što je Vlada učinila 14. decembra.

Savjet je razmotrio i Izvještaj o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu Ugovora o davanju u dugoročni zakup ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula za ovu godinu. U Izvještaju se navodi da je zakupac 28. juna isplatio fiksnu zakupninu za prvu godinu zakupa u iznosu od 47.772 EUR i da je, investitor u realizaciju projekta do sada utrošio 543 hiljade EUR. Budući da je projekat još u fazi planiranja, novac je utrošen na izradu projekata, nabavku opreme, pripremne radove, plate zaposlenima, kao i angažovanje domaćih i stranih konsultanata, kaže se u saopštenju. Savjet je informisan da su na projektu počeli pripremni radovi većeg obima.

Picerija i restoran

Savjet je razmotrio i Informaciju o statusu realizacije investicionog ugovora za prodaju 74,9749% akcijskog kapitala društva ,,Jadran Perast” AD i predložio Vladi da Informaciju usvoji. U Informaciji je navedeno da je investitor kompanija „Imobilia” doo dobio na Idejno rješenje pozitivna mišljenja Uprave za zaštitu kulturnih dobara i glavnog državnog arhitekte i da je predao zahtjeve za sve neophodne saglasnosti. Investiror je informisao da je adaptacija u palati Smekja u toku, kao rekonstrukcija ostalih objekata za koje su potpisani ugovori o izvođenju građevinskih radova, postavljanju kamena i montiranju uzornih soba za Palatu Smekja i ostale objekte hotela.

5 Komentari

  1. Hoće i u Crnoj Gori će se fabrike otvarati kad nestane ucjenjivača i njihovih poslušnika. Čim je Vučić onemogućio Crnogorski Klan u Srbiji da radi mahinacije i malverzacije, sve im je procvjetalo bez priznanja Kosova i članstva u NATO alijansu. Ni komentar slobodni gradjanin ne može da napiše i objavi na pojedinim portalima informativnih kuća u Crnoj Gori, jer su u službi državnog sistema, ali zbog toga se ni nova radna mjesta ne otvaraju. Narod sve pamti i ničija do zore nije gorela.

    7
    2
  2. Gledam na PINK3,Vučić otvara fabriku za proizvodnju vunice(konca)sa 350 zaposlenih žena u mjestu Lebane,turski investitor.Na otvaranju 6000 gradjana.Sve me podsetilo na Jugu.Radost,ozarena lica,suze.Dragi naši političari,možete li nam prirediti bar jednu takvu radost,bilo dje u Crnoj Gori.Za makaze i bijelu traku ne brinite.

    16
    4

Ostavite komentar

*

code