Zabavan, satiričan i oštar, Zoran Kesić, na sceni Kanli kule

Zabavan, satiričan i oštar, Zoran Kesić, na sceni Kanli kule

3
Podijeli

Humorističko, muzičko, satirično, informativna priredba Zorana Kesića „Kesić, priče i pesme“, u organizaciji JUK Herceg festa, biće upriličena sjutra na Kanli kuli.

Zoran Kesić, jedno od najpoznatijih TV lica u Srbiji i jedan od najcjenjenijih satiričara i humorista u regionu bivše Jugoslavije, autor je kompletnog scenarija za svoj nastup. Što samo po sebi nije garant kvaliteta, ali je bar garant da je sve njegovo i da ga niko neće tužiti za plagijat i krađu. Izuzev dijela priče o korupciji.

Picerija i restoran

Kesićeva humoristička priredba kombinuje elemente stendap komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem songova i interakcije sa publikom.

Trivija: autor na svakoj predstavi dijeli publici lažne novčanice sa svojim likom i to je specijalno iznenađenje za sve prisutne. OK, sad više nije iznenađenje.

Tu se malo umiješao i Njuz.net, ali nemojte im to reći, nisu plaćeni za ovo. U svojoj priredbi, Kesić na zabavan, satiričan i oštar način obrađuje teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova, penzionera, muško-ženskih odnosa, umjetnosti, medija, društvenih mreža i mačaka.

Poigrava se sa stereotipima, balansira na granici politički korektnog, ne plašeći se da u satiričnom maniru otvori i najbolnije teme.

Tokom priredbe priča i pjeva. Otuda i genijalni naziv programa “Priče i pesme”. Ko bi se toga dosjetio? Pa Kesić.

Za svaki nastup u drugoj državi autor priprema dio materijala namijenjen baš toj državi i gradu u kome nastupa. Podrazumijeva se, primjera radi, da će se u Beču “grčiti u hotelskoj sobi i izbjegavati gej semafore” , da će u Dubaiju polagati kamen temeljac za “Dubai na vodi”, da će u Kanadi tragati za čuvenom “ženinom tetkom”, a da će u Amsterdamu… dobro, nema veze šta će u Amsterdamu, ko zna ko bi ovo mogao da pročita.

Na taj način se i njegove priče i pjesme, svakim novim nastupom, proširuju i obogaćuju, pa ova priredba dobija formu živog, rastućeg, mijenjajućeg organizma.

Nakon Ciriha, Dubaija, Beča, Toronta, Amsterdama, Sarajeva, Niša Novog Sada, Palića, Kotora, sljedeća stanica na Kesićevoj veseloj turneji biće Herceg Novi. Već sada je sigurno: dolazi avionom.

Kesić inače nikada o sebi ne govori u trećem licu. To rade samo egocentrične, primitivne, samozaljubljene budale. E al ovo je pisanje, to se ne računa.

Početak progama zakazan je za 21h, a ulaznice po cijeni od 10 eura mogu se kupiti na blagajni Dvorane Park od 9 do 12 i od 17 do 19 časova.

3 Komentari

 1. 10 eura ulaznica?
  Pa jeyte li vi normalni za tog prilovjedača bajatih viceva.
  Pa Narodno pozorište iz Bg na Hapsu se gledalo za 5 €.
  Pa to su dvije porcije ćevala i dva Nišićka, mlaka.

  5
  1
 2. Kesića treba dovesti u Novsku skupštinu, momentalno će da promjeni predstavu!

  Umjesto Kesića, slobodno smo mogli da postavimo predstavu “Zasjedanje SO HN” na Kanli Kulu, garant bi prodali dva izvođenja dnevno!

  12
  5

Ostavite komentar

*

code