Početna Oko nas Budva Zabavite se reciklirajući u Interaktivnom centru u Budvi

Zabavite se reciklirajući u Interaktivnom centru u Budvi

0

Reciklaža nije samo korisna navika za prirodu, već može biti i veoma zabavna aktivnost ako se ovog ljeta nalazite u Budvi. U parku Stefan Mitrov Ljubiša smješten je Interaktivni centar, koji funkcioniše u sklopu ekološke inicijative Budva Zero Waste City. Uz brojne edukativne sadržaje namijenjene primarno najmlađima, Interaktivni centar nedavno je dobio i Solagro uređaje, koji reciklažu čine izuzetno zabavnom, navode iz NVO Eko centar Budva.

Postavljena je jedinstvena presa za reciklažu, koja u 30 sekundi objašnjava korisniku kako može reciklirati plastične flaše i za svaku reciklažu dobiti poseban kod. Ovaj kod se u mobilnoj aplikaciji mijenja za bodove, uz koje korisnici dobijaju nagrade.

„Pametnom presom omogućili smo lako presovanje ambalaže, koje zapreminu ubačenog otpada smanjuje za čak 90 odsto. Dodatno, povezivanjem na posebno razvijenu aplikaciju korisnike možemo da nagradimo za reciklažu kao dobru naviku. Inicijator projekta, kompanija Coca-Cola, obezbijedila je super nagrade, koje će sigurno dodatno motivisati naše sugrađane i turiste da recikliraju“, objasnila je Magdalena Miljanić iz NVO Eko centar Budva.

U Interaktivnom centru možete besplatno igrati i stoni fudbal, jer se igra „otključava“ tako što donesete 5 plastičnih flaša. Pored ove, dostupna je i igra Connect 4, u kojoj je cilj spojiti horizontalno, vertikalno ili dijagonalno iste flaše i tako ih reciklirati, ali i pobijediti svog suparnika.

„Obogatili smo sadržaj u Interaktivnom centru, a sve ostaje u službi ekologije i edukacije. Zato pozivam sugrađane da dođu i isprobaju naše nove sadržaje, a pri tom i nauče nešto novo o reciklaži i doprinesu smanjenju otpada u Budvi“, kazala je Miljanić.

Pored novih sadržaja, za najmlađe će do kraja mjeseca biti upriličena još tri događaja. Sve informacije o projektu i najave dešavanja dostupni su na Facebook i Instagram nalozima Budva Zero Waste City.

Interaktivni centar nalazi se u parku Stefan Mitrov Ljubiša, na Slovenskoj obali. Otvoren je svakog dana od 10 do 22 sata.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code