Početna Društvo Zablistao vrtić na Toploj

Zablistao vrtić na Toploj

0

Aktivnosti Ministarstva prosvjete u sklopu kampanje “Zablistaću u vrtiću”, kojima se promoviše značaj predškolskog obrazovanja, predstavljene su i u Herceg Novom, u područnoj jedinici vrtića JPU Naša radost na Toploj.

Bila je to prilika da se roditelji, čija djeca tek treba da se upišu u vrtić, na kreativan i zabavan način, upoznaju sa dijelom aktivnosti koje se u kontinuitetu sprovode u vrtićima, kazala je pomoćnica direktorice vrtića, Ljiljana Zarubica:

„Kampanja se intenzivno sprovodi u svim gradovima Crne Gore, a danas je predstavljena i u vaspitnoj jedinici na Toploj, gdje su se roditelji upoznali sa uslovima života i rada u vrtiću. Roditelji su, inače, uključeni i upoznati sa aktivnostima u vrtiću, ali ovo je bila prilika da „nove“ roditelje upoznamo kako bi se odlučili da upišu djecu u vrtić“, kazala je Zarubica.

Ona je podsjetila da je Ministarstvo prosvjete u saradnji sa UNICEF-om uradilo strategiju za predškolsko obrazovanje za period od 2016.-2020. godine:

„Jedan od ciljeva te strategije je povećan obuhvat predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem djece, naročito djece do 3 godine, tako da je ova kampanja jedna od aktivnosti i metodolgija za postizanje ciljeva strategije“, ocijenila je Zarubica.

Mališani su kroz slikanje, muziku i srodne aktivnosti „prenijeli“ roditeljima poruku što je ono čemu ih, između ostalog, uče vaspitači prije polaska u osnovnu školu. Detaljnije aktivnosti opisane su u brošuri vrtića, koju su predstavile pedagoškinja Divna Popović i psihološkinja Katarina Kokošar.

Nakon Herceg Novog, kampanja je nastavljena u vrtiću Ljubica V. Jovanović-Maša u Budvi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code