Početna Društvo Zabranjen uvoz svinja i svinjskih proizvoda iz Srbije

Zabranjen uvoz svinja i svinjskih proizvoda iz Srbije

4

Zbog prijave pojave bolesti afričke kuge svinja u Srbiji, zabranjen je uvoz i tranzit svinja i proizvoda od svinja iz Srbije u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave za bezbjednost hrane.

Foto: Pixabay

S obzirom da je 12. avgusta 2019. godine, Republika Srbija Međunarodnoj organizaciji za zdravlje životinja prijavila sumnju na pojavu bolesti afrička kuga svinja na njenoj teritoriji, zabranjen je uvoz i tranizit pošiljki živih domaćih i divljih svinja, mesa i proizvoda od domaćih i divljih svinja preko teritorije Crne Gore iz Republike Srbije, navodi se u saopštenju:

– Izuzetno, uvoz se može odobriti za određene mesne prerađevine, proizvode od mesa i ostale proizvoda koji sadrže meso porijeklom od domaćih svinja samo ako ispunjavaju zahtjeve propisane Naredbom o zabrani uvoza i tranzita pošiljki živih domaćih i divljih svinja, mesa i proizvoda od svinja radi sprečavanja unošenja opasne zarazne bolesti afričke kuge svinja”, saopšteno je iz Uprave za bezbjednost hrane.

Sva izdata rješenja o veterinarsko zdravstvenim uslovima za uvoz domaćih i divljih svinja, mesa i proizvoda od svinja stavljena su van snage, o čemu su obavješteni svi koji obavljaju uvoz, kao i nadležni veterinarski inspektori na graničnim inspekcijskim mjestima kao i Uprava carina, navedeno je iz Uprave za bezbjednost hrane.

Zabrana ostaje na snazi sve do dobijanja službene informacije nadležne veterinarske službe Republike Srbije odnosno Međunarodne organizacije za zdravlje životinja o potvrdi odnosno isključenju sumnje na pojavu afričke svinjske kuge.

Detaljnije informacije o afričkoj kugi svinja mogu se pronaći na sajtu Uprave za bezbjednost hrane.

4 Komentari

 1. Da Turci jedu prace, te bi ovi nama preporucili. Stvarno sto sve njima nece doci iz malog mozga, kakve ludorije,da nije zalosno,bilo bi smijesno. Na kraju ce proci kao trinaesto prase.

  5
  5
 2. Pa mi uvozimo iz
  Brazila
  Španije
  Njemačke
  Holandije
  Austrije Itd Itd itd
  I ništa nebrinite rekli su mi od tamo
  ,, to ti je sve u redu ka vama ,,
  A mičite se vi sa zabranama kumim vas Bogom.
  😂😂😂😂😂

  9
  4
  • A nisi procitao da je ista zabrana uvedena I za nekoliko drugih drzava I to da se vec godinu Dana u Srbiji vodi bitka sa kugom?

   Ali bitno je ne na Srbe… To sto ti je zdravlne ugrozeno, to nista?

   2
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code