Početna Politika Zaduženje Opštine Herceg Novi od preko pola miliona eura, zbog reprograma i...

Zaduženje Opštine Herceg Novi od preko pola miliona eura, zbog reprograma i međunarodnih projekata

5

Ukoliko to prihvate, odbornici na sjednici lokalnog parlamenta u ponedjeljak, zbog reprogramiranja kredita iz oktobra prošle godine, Opština Herceg Novi kreditno će se kratkoročno zadužiti na iznos od 283.334,26 € kod CKB AD Podgorica. Rok otplate tog kredita je do 12 mjeseci, sa kamatnom stopom 3,2 %, bez provizije za obradu zahtjeva. Sredstva za otplatu biće obezbijeđena iz budžeta Opštine.

Iz Sekretarijata za finansije analizirali su finansijsko stanje u odnosu na tekuće budžetske obaveze i prispjela potraživanja. Zaključili su da je potrebno reprogramiranje postojećeg Ugovora o kreditu zaključenog sa CKB AD Podgorica, sve zarad redovnog servisiranja tekućih obaveza.

Novo kratkoročno zaduživanje, u visini od 300 hiljada eura na period od 12 mjeseci, odnosi se na realizaciju projekata „Fortress Reinvented“, „CoCoTour“, “Adriatic canyonig“, „Adrinet“ i „Begin“.

– Najznačajniji su projekti digitalizacija Kanli kule i avanturistički park na Vrbanju. To su sredstva koja će se vratiti po završetku projekata. Tako da u suštini to i nije zaduženje nego neka vrsta partnerstva u projektu – kazao je Radiju Jadran, predsjednik SO, dr Miloš Bigović.

Odbornici hercegnovskog parlamenta će o kratkoročnim zaduženjima raspravljati na 7. redovnoj Skupštini opštine, u ponedjeljak 1. oktobra, kao proširenim tačkama dnevnog reda.

Inače, pred njima će se naći 11 tačaka, od čega su pet Odluke o utvrđivanju lokacija za lokalne objekte.

Odbornici će raspravljati još i o izmjenama i dopunama Odluke o Službi komunalne policije, predlogu Odluke o pravu davanja u zakup nepokretne imovine, davanju saglasnosti na Odluku predsjednika Opštine o osnivanju „Agencije za razvoj i zaštitu Orjena-Herceg Novi“ Društvo sa ograničenom odgovornošću.

Za očekivati je i debatu o Izvještaju o realizaciji Programa rada i Finansijskog plana Turističke organizacije Herceg Novi za 2017. godinu, mada bi bila aktuelnija priča o djelovanju TO HN u ovoj godini.

Na dnevnom redu su i Informacija o stanju imovine Opštine Herceg Novi sa mjesnim zajednicama i javnim preduzećima, kao i o davanju u zakup imovine Opštine Herceg Novi.

5 Komentari

  1. Ne zaduzuju sebe licno nas zaduzuju nas gradjane koji sve njihove promasaje i koruptivne radnje placamo kao sto su poslovi oko vodovoda ograda poplocavanje setalista itd.

    5
    2
  2. E a sto nije Palma resio reprogramiranje. A ima jos bratskih opstima i u Kini. Sta je uradila vlast na tim silnim putovanjima i vratimljenjuma? Pa lijepo su se proveli!

    4
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code