Početna Društvo ZAGAĐENJE ZALIVA NIJE IZ BIJELE

ZAGAĐENJE ZALIVA NIJE IZ BIJELE

0

brod_za_sajtVeća mrlja bijele boje koja se jutros pojavila ispred kotorskog Starog grada morskim strujama nije stigla iz Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj, kako je to objavio radio Kotor – oštro demantuje izvršni direktor Jadranbskog brodogradilišta Bijela, Petar Zvicer.

– Oni su sigurno pobrkali. Mi imamo u doku jedan jedini brod, crvene boje, kiparski, “Federal leda”, a mrlja je, kažu bijele. Treba provjeriti uz kotorsku obalu da li je neki bijeli manji brod, ili jahta radila pjeskarenje. Jer, ko iole poznaje ružu morskih struja, zna da nikako iz Bijele ne može zagađenje stići do Kotora, eventualno može ka Luštici i Tivtu – kaže za Radio Jadran, Petar Zvicer.

On dodaje i da u Brodogradilištu rade mokro pjeskarenje, imaju ekološke pojaseve i nema šanse da su zagadili zaliv.

– Smatram da je neprofesionalno i više nego laički to što su mediji objavili da smo mi zagađivači – tvrdi Zvicer.

 Radio Kotor je prenio da su im u inspekcijskoj službi Lučke kapetanije Kotor saopštili da je mrlja produkt pjeskarenja i jedinjenje je grita i skinute boje. U Lučkoj su navodno brodogradilištu izdali nalog da sanira zagađenje.

Lučki kapetan, Nikola Drakulović, nije Radiju Jadran htio da daje izjave, uz obrazloženje da nije ovlašćen i da sve informacije može dati PR služba resornog Ministarstva.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code